Apple впевнено втрачає вартість, акції впали нижче 16-місячного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple впевнено втрачає вартість, акції впали нижче 16-місячного мінімуму

Фондовий ринок
845
На вчорашніх торгах вартість акцій провідного в світі гравця IT-ринку корпорації Apple впала нижче $400, оновивши мінімум грудня 2011 року.
Як повідомляє CNBC, акції Apple втратили 5,25% своєї вартості після повідомлення про те, що постачання IPad міні в другому кварталі 2013 року впадуть на 20-30%. Падіння акцій Apple відбувалося на тлі даних про зниження постачань до сировинних секторів, за якими в червону зону пішли і більшість біржових індексів.
Інвестори не знають, чого очікувати
За повідомленнями Reuters, постачальник аудіочипів для “яблучних” девайсів, компанія Cirrus Logic, оголосила про невтішні прогнози щодо виручки, заявивши, що продажі чипів сповільнюються, тому що клієнти переходять на нові компоненти. У тому числі тому аналітики передрікають зниження продажів гаджетів від Apple у другому кварталі цього року.
У той час як ситуація з Cirrus Logic може пояснити спад вартості акцій Купертинського гіганта, однак це ще один привід для глобального розчарування інвесторів. Таким чином, все більше знижуються шанси компанії взяти планку $700 за акцію найближчим часом.
Крім того, журнал Forbes опублікував невтішний прогноз, відзначаючи, що від Apple не варто чекати нічого принципово нового в поточному році. Компанія може оновити і iPhone і iPad, але ці оновлення будуть не надто значними. Додатково до цього, Forbes сумнівається в тому, що компанія випустить цього року інтернет-телевізор iTV і “розумний” годинник iWatch.
Експерти відзначають, що Apple все ще страждає від мінливості планів і невпевненості. Останнім анонсом нового продукту компанії був iPad-Mini в жовтні 2012 р.
Тим часом, аналітики з comScore впевнені в тому, що iPhone все ще зберігає лідируючі позиції в США.
Раніше Корреспондент.biz писав, що Goldman Sachs прибрав акції корпорації Apple з переліку найпривабливіших для біржових інвестицій.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас