Три венчурні фонди і Bionic Hill створять грантовий фонд для підтримки українських ІТ-проектів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Три венчурні фонди і Bionic Hill створять грантовий фонд для підтримки українських ІТ-проектів

Фондовий ринок
727
Венчурні фонди Runa Capital, Almaz Capital, TA Venture та інноваційний парк Bionic Hill вирішили створити грантовий фонд Global Technology Foundation (GTF) для підтримки українських IT-проектів початкової стадії розвитку.
Про це президент новоствореного грантового фонду Олексій Анікін повідомив під час прес-конференції в агентстві “Інтерфакс-Україна” у вівторок.
Він повідомив, що сума одного гранту становить 240 тис. грн і буде виділятися проектам-переможцям траншами протягом шести місяців. У середньому за рік фонд планує виділяти 10-12 грантів.
Конкурсні проекти розглядатиме експертна колегія фонду, до якої увійшли відомі ІТ-експерти. Ухвалювати рішення про видачу грантів комісія буде один раз на квартал.
Залишити заявку на отримання гранту та ознайомитися з умовами можна на сайті фонду www.gtf.kiev.ua
За словами керуючого директора TA Venture Вікторії Тігіпко, пріоритетними галузями діяльності фонду будуть інформаційні технології у сфері державних послуг, зв’язку, освіти, охорони здоров’я, а також програмне забезпечення для фінансової і банківської сфери, хмарних обчислень, ігрові додатки.
Венчурний фонд TA Venture спеціалізується на інвестиціях в інноваційні інтернет-компанії на стадії посіву та раннього розвитку в Україні, Росії, інших країнах СНД, а також у Європі та США.
Розмір венчурного фонду Runa Capital становить $135 млн. Фонд спеціалізується на інвестиціях в технологічні компанії. До цього моменту фонд проінвестував у більш ніж 15 технологічних компанії. Серед них Jelastic, Travelmenu, Ecwid, B2B-Center, Infratel, Domosite.ru, LinguaLeo, Eruditor та інші.
Венчурний фонд Almaz Capital Partners створений О.Галицьким і Пітером Лук’яноффим. В даний час в інвестиційний портфель фонду входять компанії Qik (була придбана компанією Skype, нині входить до складу компанії Microsoft), “Яндекс”, Parallels, Acumatica, Alawar, AlterGeo, Apollo Project, Flirtic, TravelMenu і Vyatta.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас