Франція прагне змінити податкову політику ЄС для боротьби з офшорами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція прагне змінити податкову політику ЄС для боротьби з офшорами

Кредит&Депозит
380
Французьке керівництво намагається привернути максимум уваги сусідів по ЄС до контролю банківської таємниці та ухилення від сплати податків після скандалу з екс-міністром з бюджетних питань Жеромом Каюзаком.
Так, у суботу голова фінансового відомства Франції П’єр Московісі на зустрічі з колегами в Дубліні підкреслив, що європейські норми банківської таємниці застаріли і що Європа повинна задати тон і перейти на нові міжнародні норми, які зараз дискутуються низкою країн з США на двосторонній основі.
“В даний час ситуація вимагає більш ефективного, рішучого і швидкого реагування. Політична воля у Франції сильна, і ми як ніколи сповнені рішучості”, – зазначив Московісі.
Нагадаємо, на минулому тижні голова Франції Франсуа Олланд закликав до ліквідації зон пільгового оподаткування по всій планеті.
За дослідженнями Єврокомісії, країни ЄС втрачають до 1 трлн євро податкових надходжень на рік через ухилення від податкових виплат.
Повідомляється, що на початку квітня Московісі і його колеги з Німеччини, Великобританії, Італії та Іспанії вирішили запустити пілотний проект з обміну даними про іноземних громадян, у яких є активи в їхніх країнах. У Дубліні до цієї групи приєдналися ще п’ять країн, у тому числі Польща, Нідерланди і Бельгія.
Подібним змінам в масштабах всього ЄС заважає позиція Австрії, яка відмовляється підписати висунутий Єврокомісією договір, посилаючись на національні норми про захист персональних даних.
“Ми будемо боротися за банківську таємницю. Ми не є податковим притулком”, – підкреслила міністр фінансів Австрії Марія Фектер.
Люксембург, раніше також незадоволений подібним заходами, на минулому тижні повідомив про свою згоду.
Зазначимо, що минулої середи екс-міністру Франції з бюджетних питань Жерому Каюзаку висунули звинувачення у фінансових зловживаннях після того, як у нього знайшовся секретний рахунок у швейцарському банку. Каюзак раніше визнав, що ховав на своєму таємному швейцарському рахунку близько 600 тис. євро. На даний момент він виключений з французької Соціалістичної партії і чекає суду.
Більше того, у ЗМІ спливали відомості про те, що екс-скарбник Соціалістичної партії Жан-Жак Ожьє вклав кошти у дві офшорні компанії, зареєстровані на Кайманових островах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас