Відтік капіталу з фондового ринку РФ різко посилився - він найшвидший за 1,5 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відтік капіталу з фондового ринку РФ різко посилився - він найшвидший за 1,5 роки

Фондовий ринок
376
Відтік капіталу з фондів, що вкладають кошти в російський фондовий ринок, за тиждень з 4 по 10 квітня був найбільшим за останні півтора року і склав $393 млн проти відтоку в розмірі $68 млн тижнем раніше, відзначає Emerging Portfolio Fund Research.
З початку року по 10 квітня загальний відтік капіталу з цих фондів склав $1,182 млрд.
Відтік коштів з російських фондів виявився одним з найбільших з часів кризи 2008-2009 рр. Вищі показники відтоку з цих фондів відзначені відтоді лише тричі, відзначають експерти ІК “Уралсиб Кепітал”. Інвестори стурбовані уповільненням зростання економіки Росії і несприятливими прогнозами цін на нафту та інші види сировини.
“Після кризового 2008 р. схожими темпами інвестори виводили свої кошти тільки в серпні і вересні 2011 р. І оскільки купувати акції ринків інвестори поки не поспішають, відтік коштів з російських фондів стає визначальним чинником для ринку.
З’являється все більше ознак, що стурбованість інвесторів у зв’язку з гальмуванням економіки Росії зростає, і це на тлі несприятливих прогнозів цін на нафту та інші види сировини штовхає їх на скорочення своєї присутності на російському фондовому ринку.
Оскільки позитивні новини з макроекономічного фронту навряд чи надійдуть раніше червня, в короткостроковій перспективі настрій учасників ринку, на нашу думку, буде залишатися негативним”, – зазначає “Уралсиб Кепітал”.
Однак відтік капіталу відбувається не тільки з російського фондового ринку. Китайські фонди за минулий тиждень втратили $644 млн, бразильські – $92 млн, індійські – $87 млн.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас