Як отримати кредит на 5 тис. грн: тестування українських банків (Промінвестбанк) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як отримати кредит на 5 тис. грн: тестування українських банків (Промінвестбанк)

Кредит&Депозит
5685
FINANCE.UA продовжує серію матеріалів про те, як зараз йдуть справи з отриманням кредиту – ми вже протестували ПриватБанк та Ощадбанк. Нагадуємо, що для нас були важливими не тільки ті умови, які пропонують банки, але і комфортність спілкування з персоналом, уважність до клієнта з боку банку, атмосфера навколо.
Список банків, які збирається обійти наш журналіст, виглядає так:
1. ПриватБанк
2. Ощадбанк
3. Промінвестбанк
4. Укрсоцбанк UniCredit Bank ™
5. ВТБ Банк
6. Дельта Банк
7. ПУМБ
8. Надра
9. Сбербанк Росії
10. Альфа-Банк
Кожен з цих банків буде протестований на можливість отримання кредиту потенційним позичальником. Його основні характеристики – 21 рік, робота є, ЗП – середня по Києву за даними Держстату – 4561 грн. Хоче “взяти” 5 тис. грн. на купівлю техніки. Отже, на цьому тижні наш кореспондент відвідав Промінвестбанк.
Промінвестбанк
Відразу хочу сказати, що банк цього тижня мене дуже порадував, хоча я попередньо ознайомилася з темою про обслуговування в банку і третина незадоволених викликали у мене деякі побоювання. Відділення, в яке я навідалася, знаходиться на вул. В. Чорновола, 8-А. Будівля банку велика, обслуговування клієнтів здійснюється на першому поверсі, там же і каси. Всього є два столики з консультантами.
Поки дівчина розмовляла по телефону, я ознайомилася з брошурою про кредитну картку (я подумала, що тут мене чекатиме така ж система, як і в Приваті – картка, на якій є ліміт, от і вся програма споживкредитування). Чекати мені не довелося довго – дівчина швидко закінчила розмову і була готова мене обслужити. Я відразу перейшла в наступ, і виклала свою історію: шукаю найкращий варіант, кредити ніколи не брала, працюю, готова надати довідку про доходи, і заодно запитала про брошуру.
Консультант дістала кілька роздруківок, простягнула їх мені і почала з посмішкою розповідати. Отже, в банку діє програма «Персональний кредит». Це кредит готівкою, і плюс до нього клієнту видається в подарунок кредитна картка. Що цікаво, з того, що я зрозуміла, «Персональний кредит» також видається у вигляді картки, з якої я відразу можу зняти гроші, якщо мені потрібна саме готівка. Коли я запитала, навіщо ж мені в подарунок ще одна картка, дівчина відповіла, що обслуговування картки мені нічого не буде коштувати, і вона – своєрідний аналог “екстрених грошей”. Тобто, на ній буде лежати якась сума, і в потрібний момент я зможу її зняти. Суть дії така: я витрачаю гроші банку, щомісяця гашу всю суму заборгованості до дати, зазначеної у виписці, і не плачу відсотки. Тривалість пільгового періоду становить максимум 51 день.
Важливо, що дівчина, звичайно ж, розписала всі плюси цієї картки, але не сказала відразу про те, що хоч відкриття карткового рахунку і вільне, але обслуговування картки становить 150 грн на рік.
Тепер знову до кредитної програми. Термін кредиту складає від 12 до 48 місяців, сума – від 5 до 75 тис. грн. Ставка варіюється від 41% до 51%. Кредит погашається рівними частинами, а якщо у мене виходить в одному місяці проплатити більше – мій графік виплат буде переглянутий. Тут дівчина не згадала про те, що комісія за видачу кредиту становить 4% від суми кредиту для невласників зарплатних карток ПІБ (для власників – 2%).
Далі я задала питання, що мене дуже хвилює: мовляв, мені мої знайомі кажуть, що 21 рік – не найкращий клієнт для банку, і ймовірність того, що мені видадуть кредит, дуже низька. На це дівчина мені відповіла, що вік хорошого позичальника для них становить від 21 до 50 з лишком років. Найголовніший критерій, яким керується кредитний комітет – дохід потенційного позичальника повинен бути в середньому не менше 5 тис. грн за останні півроку.
В цілому, ось такі дані, які кожен з читачів може оцінити на справедливість і порівняти з тим, що відбувається в інших банках. Що стосується обслуговування – мені справді сподобалося, що дівчина була готова відповідати на всі мої запитання. Навіть коли я помітила помилку в інформаційному листку (професійний недолік, так би мовити), вона заметушилася і запропонувала мені передрукувати зразок без помилки.
Ідучи назустріч побажанням наших читачів, ми збільшимо частоту наших банківських “тестів” – наступного тижня вийде не один, а два матеріали – про Укрсоцбанк і ВТБ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас