Банки збирають все більше комісій за рахунок інтернету - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки збирають все більше комісій за рахунок інтернету - експерт

Валюта
1076
Поступове збільшення частки комісійних доходів банків у загальній структурі доходів банківської системи пов’язано з активізацією роботи з впровадження Інтернет- та мобільного банкінгу, операцій на ринку цінних паперів та валютному ринку. Таку думку висловив директор Департаменту корпоративного бізнесу ПАТ «КБ «Південкомбанк» Олександр Андрюшенков, коментуючи підсумки роботи фінансових установ з початку року.
За словами експерта, в банківській системі відбувається «природний процес оптимізації витрат». «Сучасний рівень технологічного розвитку галузі дозволяє поступово мінімізувати витрати, пов’язані з людським фактором, що також позначається на рівні операційних та адміністративних витрат. Зміна співвідношення процентних і комісійних доходів свідчить про те, що банківський ринок починає дорослішати, надаючи споживачам не тільки класичні послуги, пов’язані з кредитуванням і РКО, але й активізує інтернет і мобільний банкінг, операції на ринку цінних паперів та валютному ринку», – сказав банкір.
На думку О.Андрушенкова, враховуючи сьогоднішню агресивну політику банків у просуванні різних мобільних послуг, спрямовану на дистанційне управління рахунками, надання різних сервісів, покликаних спростити і автоматизувати оплату комунальних послуг, навчання, мобільного зв’язку, телебачення, інтернет, ця тенденція буде тільки посилюватися. «Мобільні системи істотно виграють у порівнянні з традиційним підходом обслуговування у відділеннях банку і по швидкості, по безпеці, і по зручності. В першу чергу завдяки доступності: скористатися ними можна цілодобово, а кожен платіж триває декілька хвилин», – говорить експерт.
Нагадаємо, раніше Незалежна асоціація банків України оприлюднила інформацію про збільшення частки комісійних доходів у загальній структурі доходів банків.
За матеріалами:
fin.biz.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас