Найбільший банк Бразилії проведе найбільше ІРО у світі - на $6 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший банк Бразилії проведе найбільше ІРО у світі - на $6 млрд

Фондовий ринок
416
Найбільший банк Бразилії Banco do Brasil планує залучити 12,15 млрд бразильських реалів ($6,04 млрд) завдяки IPO свого пенсійного та страхового підрозділу. Поки що це найамбітніше IPO в світі в поточному році.
Banco do Brasil планує запропонувати до 675 млн звичайних акцій компанії BB Seguridade. Кошти, які банк отримає від IPO, він планує спрямувати на зміцнення капіталу з метою підтримки кредитування в найбільшій економіці Латинської Америки.
Дане первинне розміщення акцій латиноамериканською компанією може стати найбільшим на континенті за останні 4 роки. До цього найбільшим IPO на континенті було розміщення акцій підрозділу іспанського гіганта Banco Santander – Banco Santander Brasil – в жовтні 2009 р. Тоді фінансова компанія залучила $7,5 млрд.
Також це буде найбільшим IPO в світі в поточному році. Останні великі первинні розміщення акцій провела Japan Airlines у вересні минулого року, що дозволило компанії залучити $8,5 млрд. У США найбільше IPO провела соціальна мережа Facebook в травні 2012 р. на суму $16 млрд.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас