Американський іпотечний гігант вперше після кризи показав прибуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський іпотечний гігант вперше після кризи показав прибуток

Кредит&Депозит
607
Одне з найбільших іпотечних агентств США, Fannie Mae, заробило у 2012 році 17,2 мільярда доларів, отримавши рекордний річний прибуток за всю історію компанії. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на фінансовий звіт компанії за четвертий квартал.
Прибуток за останній квартал склав рекордні 7,6 мільярда доларів.
Fannie Mae змогла заявити про річний прибуток вперше з 2006 року завдяки поліпшенню на ринку житла. За підсумками 2011 року чистий збиток компанії склав 16,9 мільярда доларів. В іпотечному агентстві заявили, що 2012 рік став для нього «переломним». Передбачається, що компанія залишиться прибутковою «в осяжному майбутньому».
На тлі фінансової кризи Fannie Mae опинилася в 2008 році на межі банкрутства і була передана під повний контроль влади США. Того ж року був націоналізований також її основний конкурент, агентство Freddie Mac.
Fannie Mae і Freddie Mac, що контролюють понад 90 відсотків іпотечного ринку країни, отримали від держави в цілому 188 млрд доларів. Надана агентствам фінансова допомога вважається найбільшою урядовою позикою в історії США. З отриманих 116 млрд доларів Fannie Mae на даний момент виплатила 35,6.
У січні 2013 року Fannie Mae вдалося довести, що Bank of America, один із найбільших банків США, незадовго до кризи продав компанії ненадійні іпотечні папери. За результатами досудового врегулювання банк має виплатити агентству 10,3 мільярда доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас