КНДР має намір атакувати і Японію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНДР має намір атакувати і Японію

1244
Розташовані на території Японії бази США будуть розглядатися як цілі для ракетних ударів з боку КНДР у разі початку повномасштабних військових дій на Корейському півострові, повідомила північнокорейська газета Nodon Sinmun.
Згідно з даними, опублікованими в цьому центральному друкованому органі Трудової партії Кореї, йдеться про базу ВПС США Місава в префектурі Аоморі (684 кілометра на північ від Токіо), базу ВМС США Йокосука в префектурі Канагава (65 кілометрів на південь від Токіо) і американські військові об’єкти в південній японській префектурі Окінава.
Тим часом лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що стратегічна лінія Трудової партії Кореї буде полягати в тому, щоб “одночасно здійснювати як економічну реконструкцію, так і розвиток військових ядерних сил”.
За його словами, КНДР “не збирається використовувати ядерну зброю як товар для придбання американських доларів або розмінну монету для отримання економічної допомоги”. “Тільки володіючи ядерною зброєю, можна зірвати спроби Сполучених Штатів анексувати Корейський півострів збройним шляхом”, – додав перший секретар ТПК.
Як повідомлялося, минулої суботи Пхеньян оголосив, що його відносини з Південною Кореєю вступили в стан “військового часу”. Минулого тижня лідер КНДР Кім Чен Ин за підсумками екстреної наради з воєначальниками підписав план нанесення стратегічними ракетними військами ударів по американських базах на материковій частині США, на Гаваях, Гуамі і в Південній Кореї.
У всіх регіонах КНДР щодня проходять масові зібрання із закликами тісно згуртуватися навколо Кім Чен Ина і здобути остаточну перемогу в багаторічному загальнонародному протиборстві з агресорами, включаючи Сполучені Штати і південнокорейський маріонетковий режим. На мітингах оголошують опубліковані минулого тижня офіційні заяви керівництва країни, в яких підкреслюється необхідність рішуче відповісти на провокації Вашингтона і Сеула.
Південнокорейські збройні сили після такої заяви вже посилили спостереження за активністю Півночі.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас