Медведєв хоче знизити ставки іпотеки для росіян до 7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв хоче знизити ставки іпотеки для росіян до 7%

Кредит&Депозит
323
Економічні умови в Росії не дозволяють домогтися зниження ставки іпотеки до рівня 7%, але треба прагнути до її подальшого зниження. Про це заявив прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.
“Завдання полягає в тому, щоб вивести загальну іпотечну ставку по всій країні десь на рівень 7%”, – сказав Медведєв і відзначив, що зараз різниця між реальною іпотечною ставкою і ставкою рефінансування занадто велика, а повинна бути на рівні 1,5 -2%.
Тим не менш, за словами прем’єра, рівень інфляції в країні не дозволяє знижувати ставку до 7%, але поточний рівень іпотечних ставок, що перевищує 12%, надто високий.
“Але чесно вам скажу, у нас поки інфляція, така досить складна позиція, тому на 7% ми, звичайно, в цьому році не вийдемо, але будемо намагатися тиснути цю ставку якомога нижче, хоча б на рівень 10-9%”, – заявив він.
У січні 2013 р. середня ставка іпотечного кредиту в рублях склала 12,7%, що відчутно перевищує показник минулого року. При цьому збільшення ставок за іпотечними кредитами веде до скорочення споживчого попиту.
Влада неодноразово говорила про необхідність зниження ставок іпотеки, але в Агентстві з іпотечного житлового кредитування раніше повідомляли, що політика банків за іпотечними програмами залишається “різноспрямованою”. Зокрема, Сбербанк у березні знизив на 1% відсоткові ставки за своїми іпотечними програмами, а також запустив сезонну акцію на придбання житла в новобудові, але більшість банків знижують ставки тільки за сезонними акціями або ж не змінюють їх зовсім.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас