Повна рекапіталізація грецьких банків на 50 млрд євро завершиться через 2 місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повна рекапіталізація грецьких банків на 50 млрд євро завершиться через 2 місяці

Кредит&Депозит
513
Повна рекапіталізація грецьких банків на суму 50 млрд євро завершиться протягом двох наступних місяців. Про це повідомив офіційний представник Єврокомісії, прес-секретар єврокомісара з валютних і фінансових питань Оллі Рена – Симон О’Коннор.
“Греція значно поліпшила контроль за діяльністю своїх фінансових інститутів з метою підвищити стійкість банківської системи”, – цитує сьогодні О’Коннора грецька газета “Віма”. “У Греції створено Фонд фінансової стабільності, що має 50 млрд євро, з метою гарантувати рекапіталізацію банківського сектору, – підкреслив представник Єврокомісії. – Цей фонд забезпечив високий рівень достатності капіталу у банків Греції, які тому ведуть стабільну діяльність. Повна рекапіталізація грецьких банків завершиться протягом двох майбутніх місяців”.
Прес-секретар єврокомісара особливо підкреслив, що антикризовий план для Кіпру, де депозити великих вкладників залучили до вирішення проблеми реструктуризації банківської сфери, не є прецедентом для Греції. За словами О’Коннора, є “ясні та значні” відмінності між обстановкою на Кіпрі і станом в Греції. “Вирішальним є той факт, що грецька криза почалася не в банківському секторі, крім того, співвідношення розмірів банківської системи і ВВП в Греції – значно менше, ніж на Кіпрі, – пояснив він. – Під час процедури стабілізації грецького банківського сектора “всі вклади постійно доступні їх власникам, і цей принцип буде застосовуватися в майбутньому”.
За даними Банку Греції, активи грецьких банків досягли в грудні 2012 року 442,2 млрд євро, а ВВП країни в 2011 році становив 208,5 млрд євро. Отже, банківські активи дорівнювали 212% ВВП. На Кіпрі активи банків досягали 126,3 млрд євро в грудні минулого року, а ВВП становив всього 17,9 млрд євро в 2011 році, що дає співвідношення активів до ВВП, рівне 703%.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас