Межі Києва будуть тотально розширяти восени — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Межі Києва будуть тотально розширяти восени

2665
Питання розширення Києва, схоже, відклали до осені. Саме тоді міста-супутники, які повинні стати столицею, внесуть в Генплан розвитку міста до 2025 року. Це, в першу чергу, – Вишгород, Ірпінь, Обухів, Бориспіль і Бровари.
За словами начальника «Інституту генплану Києва» Сергія Броневицького, новий Генплан розглядає Містобудівна рада. «Потім – його відправлять на експертизу, а схвалять не раніше осені», – сказали в прес-службі Інституту.
«Столиця повинна розвиватися. У нас є вже затверджений Генплан. Але він застарів. Зараз на громадському обговоренні знаходиться новий документ – туди і будемо вносити правки», – сказав «Сьогодні» депутат Київради Олександр Клюс.
Експерти радять не затягувати. «Це вирішить проблему житла. У Вишгороді, Ірпені, Обухові, Борисполі та Броварах можна облаштувати комфортабельні житлові райони, з’єднавши їх з центром Києва швидкісним трамваями та автобанами», – вважає екс-міністр регіонального розвитку і будівництва Василь Куйбіда. Однак частина жителів міст-супутників кажуть, що розширення не хочуть. «Напевно «комуналка» злетить в ціні, а житло буде коштувати, як у Києві», – сказав нам Артем Матвієнко. Влада області хоче винести пропозиції депутатів на референдум. «А то вийде, що вас одружили, про це не запитавши, – відповідає жартома губернатор Київської області Анатолій Присяжнюк. – Розширити межі Києва вже давно пора. Але узаконити це може тільки Верховна Рада».
Народні депутати готові підтримати такі пропозиції. «Але це повинно бути узгоджене рішення міської та обласної влади. Але щоб не вийшло так, як на початку березня: Київрада, не погодивши ні з ким, приєднала до Києва більш ніж 2 тис. га лісу в Вишгородському, Бориспільському і Броварському районах. Зараз обласна влада готується оскаржувати її рішення в суді і просить допомоги парламенту. «Їм потрібно сісти за стіл переговорів і про все домовитися, а не судитися», – вважає регіонал Михайло Чечетов.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас