У Південній Кореї готують план превентивного удару по КНДР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Південній Кореї готують план превентивного удару по КНДР

3710
Міністр оборони Південної Кореї Кім Кван Чжин в понеділок заявив, що Сеул розробляє план “активного стримування” КНДР.
Як повідомляє південнокорейське агентство Ренхап, план передбачає можливість нанесення превентивного удару по Півночі в разі ознак можливого ядерного або ракетного удару по Півдню.
Як повідомляють в понеділок південнокорейські ЗМІ, план був повідомлений міністром оборони Кім Гван Чжином президенту країни Пак Кин Хе у зв’язку з тривалим загостренням ситуації на Корейському півострові.
Міністр оборони Південної Кореї на зустрічі з президентом країни зазначив, що план щодо стримування КНДР передбачає розробку системи “швидкої нейтралізації загроз ядерного або ракетного удару з боку Північної Кореї”. Також повідомляється, що Республіка Корея має намір ввести в дію новітню систему протиракетної оборони, яка отримала назву Kill chain, раніше, ніж планувалося, тобто до 2015 року.
Міністр також зазначив, що Сеул співпрацюватиме зі США з питань створення “систем безпеки в кіберпросторі”, захисту інформації та застосування новітніх технологій у цій галузі.
Крім того, як повідомляє агентство Reuters, США в ніч на понеділок направили до Південної Кореї два винищувачі F-22 Raptor, які візьмуть участь в американо-південнокорейських навчаннях Foal Eagle.
За даними агентства, літаки вилетіли з бази ВПС США на Окінаві і приземлилися на корейській базі Осан. Літаки F-22 не перший раз беруть участь у щорічних американо-корейських навчаннях, проте цього року на тлі загострення конфлікту між КНДР і Південною Кореєю це може призвести до подальшого загострення відносин між двома країнами, відзначають західні агентства.
Нагадаємо, в суботу, 30 березня, Північна Корея заявила про введення воєнного стану в країні і вступ в стан війни проти Південної Кореї. У заяві повідомляється також, що будь-які провокації на кордоні двох держав призведуть до “повномасштабного конфлікту і ядерної війни”.
Крім того, напередодні, 29 березня, під час екстреної наради з воєначальниками голова КНДР Кім Чен Ун підписав план щодо нанесення стратегічними ракетними військами ударів по американських базах на материковій частині США, на Гаваях, Гуамі і в Південній Кореї.
У свою чергу в Білому домі відреагували на поширену заяву. У відповіді влади США наголошується, що вона поставилася до намірів і дій північнокорейської влади серйозно.
Пізніше російські ЗМІ відзначили, що повідомлення про війну між двома Кореями було помилкою перекладу, а в оригінальному тексті заяви йдеться про те, що Північна Корея буде діяти “за законами воєнного часу” у разі провокацій проти неї, які можуть перерости в “повномасштабну” і навіть “ядерну” війну.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас