Сертифікована нова модель літака Ан-148 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сертифікована нова модель літака Ан-148

796
Створену для МНС РФ нову модель регіонального реактивного Ан-148 – Ан-148-100ЕМ сертифікував Міжнародний авіаційний комітет (МАК), повідомила прес-служба розробника літака – ДП “Антонов” (Київ).
Як вказано в поширеному в п’ятницю повідомленні прес-служби компанії, в четвер ДП “Антонов” отримав Доповнення до Сертифіката, видане Авіаційним Регістром МАК на нову модель літака.
Компонування Ан-148-100ЕМ включає в себе: салон Головного пасажира, салон бізнес-класу і медичний салон, в якому передбачена можливість встановлення від двох до шести спеціалізованих медичних модулів (розробка ЗАТ “Заріччя”, РФ), які забезпечують надання в польоті повноцінної медичної допомоги постраждалим. Для більш ефективного використання можливостей літака, медичні модулі і частина крісел економ-класу можуть перевозитися в просторі під підлогою.
Як зазначили в ДП “Антонов”, на базі експлуатанта Ан-148-100ЕМ може бути переобладнаний в будь-який з п’яти варіантів: пасажирський, штабний і три пасажирсько-медичні варіанти.
Виконана програма сертифікаційних випробувань включала в себе оцінку різних варіантів компоновок літака, що передбачають перевезення пасажирів і постраждалих. Були перевірені операції завантаження/розвантаження постраждалих в літак, в тому числі із застосуванням спеціального трапа, а також способи покидання літака.
Як повідомила прес-служба, у трьох випробувальних польотах проводилася оцінка доопрацьованих систем і встановленого обладнання. При цьому оцінювалася можливість перевезення до шести постраждалих та проведення моніторингу їх стану за допомогою спеціального медичного обладнання, надання їм медичної допомоги.
Випробування проходили за участю експертів сертифікаційний центр і ФДКУ “Центроспас”.
Як уточнили в ДП, в рамках контракту між російською ВАТОАК” (куди входить серійний виробник літака – ВАТВАСО”) і МНС Росії, в першому кварталі 2013 року передбачається поставка двох таких літаків замовнику.
Ан-148-100ЕМ є новим літаком сімейства регіональних реактивних літаків Ан-148, розрахованих на перевезення 68-89 пасажирів на дальність до 4400 км.
В даний час 16 літаків Ан-148 експлуатуються авіакомпаніями трьох країн світу: України, РФ, Північної Кореї.
За період з початку введення в експлуатацію в червні 2009 року ці літаки перевезли понад 1,6 млн пасажирів, виконали понад 28500 польотів загальною тривалістю понад 50 тис. годин, освоїли аеропорти понад 40 країн світу.
Програма Ан-148 реалізується в широкій міжнародній кооперації, за участю 214 компаній з 14 країн світу. Серійними виробниками Ан-148 виступають філія ДП “Антонов” “Серійний завод Антонов” (Київ) і ВАТВАСО” (Воронеж, РФ).
За оцінками розробника літака, потреба ринку в літаках сімейства Ан-148/158/168 до 2025 року оцінюється в не менш 400 машин. Портфель замовлень на літак оцінюється у понад 130 літаків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас