Євро може опуститися відносно долара до мінімуму через 3 роки - Morgan Stanley — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро може опуститися відносно долара до мінімуму через 3 роки - Morgan Stanley

Валюта
1423
Курс євро відносно долара США може опуститися до мінімального рівня майже за три роки, оскільки схвалена програма допомоги Кіпру підвищує загрозу подальшого розростання кризи в єврозоні, вважає голова підрозділу валютної стратегії Morgan Stanley в Європі Ян Стеннард.
“Те, що ми зараз спостерігаємо, з урахуванням рівнів невизначеності, що зберігаються на ринку, дозволяє очікувати збереження євро під певним тиском в короткостроковій перспективі, – цитує слова експерта агентство Bloomberg. – Європейська валюта продовжить перебувати під тиском протягом цього року, і він, можливо, збережеться в наступному році”.
Згідно з прогнозом Я.Стеннарда, євро впаде до $1,26 в наступному році, оскільки інвестори втратять довіру до ринку, після чого європейську валюту чекає зниження до рівня $1,19, що є мінімумом з червня 2010 року.
Як повідомлялося раніше, міністри фінансів 17 країн єврозони в понеділок підписали попередню угоду, яка забезпечить виділення Кіпру фінансової допомоги в розмірі 10 млрд євро, але при цьому загрожує великим вкладникам найбільшого банку країни (Bank of Cyprus) значними втратами.
Домовленість передбачає, зокрема, закриття другого за розміром банку країни Laiki з компенсацією втрат власникам вкладів менше 100 тис. євро. Bank of Cyprus, у якого багато російських клієнтів, пройде реструктуризацію і стане істотно меншим, а збитки тих, хто зберігає в ньому суми понад 100 тис. євро, можуть скласти до 40%.
“Ми можемо побачити переміщення коштів з депозитів, а також капіталів в єврозоні, якщо почнеться переведення грошей зі слабких банків у більш сильні, – відзначає Я.Стеннард. – Це може створити внутрішні дисбаланси”.
Середній прогноз аналітиків, опитаних Bloomberg, припускає, що курс євро буде становити $1,29 євро на кінець цього року та опуститься до $1,27 на кінець 2014 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас