Бізнес по російськи: у Москві шахраї продали фальшиві банківські гарантії на 1 млрд руб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес по російськи: у Москві шахраї продали фальшиві банківські гарантії на 1 млрд руб

Фондовий ринок
1061
Шахраї в Москві продали декілька тисяч підроблених банківських гарантій на загальну суму близько мільярда рублів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС Росії. Підробки продані учасникам державного та муніципального замовлень.
Проведено обшуки в приміщеннях однієї з московських організацій, співробітники якої підозрюються у виготовленні та збуті підроблених гарантій від імені одного з комерційних банків. Поліцейських в обшуках підтримували бійці спецпідрозділу «Булат». Правоохоронці виявили більше 100 підроблених банківських гарантій, заготовки бланків, три підроблені печатки одного з комерційних банків, велику кількість запитів від імені держзамовників на підтвердження факту видачі банківських гарантій. Знайдено і готові підроблені відповіді від імені комерційного банку.
Офіс комерційного банку розташовується поверхом нижче в тій же будівлі, де знаходиться підозрювана шахрайська фірма. За свідченнями керівництва банку, вони навіть не здогадувалися про існування по сусідству шахраїв, йдеться в повідомленні.
Поліція розслідує кримінальну справу про реалізацію підроблених банківських гарантій. У цій справі проходять 5 обвинувачених. З’ясовується причетність ще кількох людей, «обґрунтовано підозрюваних у виготовленні і збуті підроблених банківських гарантій», підкреслюють в поліції. Правоохоронці намагаються з’ясувати всі епізоди протиправної діяльності членів організованої групи.
МВС Росії не вперше стикається зі злочинами такого типу. У листопаді 2012 року поліція повідомила про затримання підозрюваних в шахрайстві на суму 1,5 млрд рублів. Вони продавали компаніям-переможцям конкурсів держзакупівель банківські гарантії та договори поруки від імені компаній, які на ділі не ведуть підприємницьку діяльність.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас