Викликані осінніми парламентськими виборами панічні настрої українців вляглися, - Dragon Capital — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Викликані осінніми парламентськими виборами панічні настрої українців вляглися, - Dragon Capital

Валюта
1659
Стан золотовалютних резервів на кінець лютого свідчить про низький попит на валюту, особливо з боку населення.
Це говорить про те, що викликані осінніми парламентськими виборами панічні настрої українців вляглися. А попит на готівкову валюту зростати не буде. Таку думку висловила Олена Білан, головний економіст інвестиційної компанії «Dragon Capital».
Як раніше повідомив Національний банк України, його інтервенції на валютному ринку за підсумками лютого виявилися рекордно низькими – лише трохи більше $223 млн, у той час як в кінці минулого року рахунок йшов на мільярди.
«Сальдо валютних інтервенцій в лютому виявилося меншим, ніж ми очікували ($0,3-0,4 млрд.), при цьому, як і в січні, регулятор не продавав долари США, а лише євро. Незначні обсяги купівлі готівкової іноземної валюти минулого місяця свідчать, що девальваційні очікування населення залишаються, як і раніше, низькими», – сказала Олена Білан.
Вона зазначила, що в найближчій перспективі настрої населення щодо гривні навряд чи сильно зміняться, і попит на «готівку», швидше за все, залишиться слабким.
Як і більшість експертів, Олена Білан вважає, що заплановані на II квартал поточного року значні виплати за зовнішніми боргами (близько $3 млрд) не зможуть похитнути позиції національної валюти.
«Влада, імовірно, буде і далі користуватися вельми сприятливими умовами на зовнішніх кредитних ринках і розміщувати єврооблігації, щоб рефінансувати заплановані погашення», – сказала експерт.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас