Думка: в 2013 році немає жодних підстав турбуватися щодо ситуації на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Думка: в 2013 році немає жодних підстав турбуватися щодо ситуації на валютному ринку

Валюта
5251
Експерти вважають, що ключовим чинником валютної стабільності стало зниження попиту населення на іноземну валюту.
“У цьому році ситуація на валютному ринку буде більш стабільною, ніж у минулому. Зростання економіки буде відчутним. Тим більше загальносвітові кризові явища повинні також бути меншими від торішніх. Вважаю, що за ефективної співпраці Кабміну і Нацбанку вдасться забезпечити макроекономічну стабільність у банківському секторі, на валютному ринку та в питанні інфляції. Тут не варто очікувати жодних неприємних сюрпризів”, – впевнений завідувач відділом економічної та соціальної стратегії Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло.
Експерт відзначив, що в 2013 році немає жодних підстав турбуватися щодо ситуації на валютному ринку.
“У минулому році були ситуативні коливання, пов’язані з попитом і пропозицією гривні на валютному ринку. Сьогодні підстав для дестабілізації курсу не бачу в тому періоді, який можемо прогнозувати. Маю на увазі перше півріччя”, – зазначив фахівець.
На думку головного фінансового аналітика РА “Експерт-Рейтинг” Віталія Шапрана, одним зі стабілізуючих факторів в 2013 році залишиться ефективна робота НБУ.
“Бачачи, яких екстремумів валютний ринок досягав на початку вересня і в листопаді минулого року, можу порекомендувати дійсно не прагнути йти у валюту. Пам’ятайте про тих людей, які в 2009 р. брали долари по 10 грн, а через 6 місяців мали можливість придбати долари США по 8,0”, – прогнозує головний фінансовий аналітик РА “Експерт-Рейтинг” Віталій Шапран.
Нагадаємо, що в лютому 2013 року НБУ зафіксував рекордно низькі обсяги купівлі валюти в розмірі 221 млн дол.
Аналогічно низькі показники купівлі валюти населенням спостерігалися у квітні 2012 року (210 млн дол) і грудні 2012 (210 млн дол).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас