З жовтня в Україні запрацює Центральний депозитарій цінних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З жовтня в Україні запрацює Центральний депозитарій цінних паперів

Фондовий ринок
843
У жовтні поточного року очікується старт роботи Центрального депозитарію (створюється на базі Національного депозитарію України – НДУ), а також відповідного Розрахункового Центру. Про це повідомляється на офіційному сайті регулятора.
З посиланням на слова глави НКЦПФР Дмитра Тевелєва уточнюється, що одне з основних завдань регулятора – забезпечення безперебійної, якісної та ефективної роботи оновлюваної системи. При цьому наголошується, що вже розпочато передачу в НДУ глобальних сертифікатів з Всеукраїнського депозитарію цінних паперів (ВДЦП). Якщо динаміка передачі випусків (близько 900 за місяць) збережеться, то можна очікувати старту роботи ЦД в запланованих часових рамках.
Також НКЦПФР підготувала низку нормативних актів, спрямованих на виконання базового Закону. Ключові – Порядок передачі цінних паперів на депозитарне обслуговування в ЦД і Порядок передачі інформації, що міститься в системі реєстру власників іменних цінних паперів, у системи депозитарного обліку. Дані документи, зокрема, регламентують передачу стратегічно важливої інформації і, власне, цінних паперів у ЦД, який, як очікується, буде вести облік всіх цінних паперів в Україні (крім ОВДП і муніципальних облігацій).
Низка інших нормативних новацій регулятора покликані спростити облік цінних паперів, привести нинішні стандарти їх обліку у відповідність з міжнародними, упорядкувати дематеріалізацію іменних цінних паперів тощо.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас