Терміни очікуваної девальвації гривні змістилися на осінь, - Dragon Capital — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Терміни очікуваної девальвації гривні змістилися на осінь, - Dragon Capital

Валюта
4312
Дефіцит поточного рахунку України в 2013 році складе 7,2% ВВП, або близько $13 млрд, прогнозують в інвесткомпанії Dragon Capital. Аналітики погіршили свій колишній прогноз, оскільки вважають, що зниження курсу гривні, яке могло б сприятливо вплинути на поточний рахунок, відбудеться тільки ближче до кінця року.
“Терміни очікуваної девальвації гривні змістилися, за нашими оцінками, на осінь 2013 року, її позитивний вплив на баланс поточного рахунку здебільшого буде відчутний у 2014 році. У зв’язку з цим ми погіршили наш прогноз дефіциту поточного рахунку на 2013 рік до 7,2% ВВП ($13 млрд) з 5,6% ВВП”, – відзначає головний економіст Dragon Capital Олена Білан, підкреслюючи, що навіть такий прогноз передбачає скорочення дефіциту, в порівнянні з 2012-м, коли він склав 8,2%.
За її словами, поліпшенню сальдо поточного рахунку України повинно посприяти відновлення цін на сталь і високий обсяг експорту продукції сільського господарства. Крім того, Білан очікує, що Україна почне покращувати зовнішню платіжну позицію в цьому році за рахунок посилення фіскальної політики, що вимагається МВФ.
Нагадаємо, перший віце-прем’єр Сергій Арбузов вважає, що вирішити проблему дефіциту поточного рахунку може активізація економіки.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас