Підсумки п'ятниці: позитивна новина про Україну, бенефіс Януковича №3, імпортні авто, які люблять українці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підсумки п'ятниці: позитивна новина про Україну, бенефіс Януковича №3, імпортні авто, які люблять українці

1596
Привід для гордості
Позитивні новини про Україну останнім часом бувають не часто. Одна з них з’явилася сьогодні – Міжнародна Асоціація Професіоналів Аутсорсингу (International Association of Outsourcing Professionals – IAOP) опублікувала попередні результати щорічного ренкінгу 100 кращих компаній на світовому ринку аутсорсингу послуг – Global Outsourcing-100. До сотні найкращих увійшли українські ІТ-компанії Intetics, Luxoft, EPAMSystems і Miratech – учасники Асоціації «Інформаційні технології України». Залишається тільки сказати – браво, хлопці!
Великі хабарі – українська реальність
Як виявилося, українці витрачають на хабарі від 5 до 10 млрд гривень на рік – такі дані озвучив керівник Transparency International в Україні Олексій Хмара. “5-10 млрд гривень щорічно українці витрачають на хабарі”, – сказав він, додавши, що, очевидно, людям простіше дати хабар, щоб “самому нічого не робити”. До речі, нагадаю, що днями Янукович також пригрозив міністрам та іншим чиновникам звільненнями у разі, якщо боротьба з корупцією вестиметься неефективно. Тому, напевно, чекаємо караючої руки – скільки грошей повз бюджет йде.
Бенефіс Януковича №3: фарбування будинку, модернізація і благодійність
Небувала медіа-активність президента в останні кілька тижнів досягла свого апогею – він дав підсумкову прес-конференцію для журналістів. Там було багато всього чудового, але вже традиційно я зупинюся тільки на економіці. Отже, для початку президент повідав про те, чого всі чекали 20 років. “Ми балансували, можна так сказати, починаючи з 2010 року, над прірвою, і потихеньку виходили з дуже складної ситуації на стабільний розвиток нашої країни. Але найголовніше, що поряд з жорсткими антикризовими заходами, нам вдалося почати модернізацію нашої країни. Її країна чекала більше 20 років”, – сказав Янукович.
Після цього він блиснув небувалим поетичним порівнянням – розповів про те, чому в Україні реформи відбуваються повільно і складно, і порівняв їх з життям в селі. “Напевно багато хто з присутніх тут жили в селянській хаті. Я також жив багато років, не один десяток. Що роблять люди: з року в рік її латають, білять, підмазують і т. д., витрачають кошти. І це потрібно робити щороку. І кожен рік думаєш: може треба зробити щось сучасне? Дивишся на сусідів… Так і реформи”. Залишається тільки запитати – хто так гарно готував його до питань?
Ну і на закуску – Віктор Янукович розповів, на що витратив багатомільйонний гонорар за свої книги – а це 16 млн грн. “З 25 лютого 2010 року, тобто за ці три роки, на благодійні цілі мною були використані 7 млн 552 тисяч 400 грн”, – заявив Янукович. Тепер ми точно будемо знати – щедрість, одна з чеснот нашого президента.
Борги наші ЖКГ-ашні
Незважаючи на всі заявлені зусилля наших чиновників, борги населення за житлово-комунальні послуги зростають четвертий місяць поспіль. Так, у січні вони збільшилися на 5,7%, або на 725 млн грн до 13,405 млрд грн. У січні зростання заборгованості було зафіксовано по всій Україні. Середній рахунок за послуги ЖКГ в січні склав 551,6 грн, що на 5,4% більше, порівняно з січнем минулого року. Виникає одне просте питання – чому зростають рахунки? Напевно тому, що у нас ЖКГ не дорожчає вже декілька років – як в тому всіх запевняє Азаров.
Імпортні авто, які люблять українці
Імпорт автомобілів в Україну в 2012 році склав 205 тис. одиниць на суму $3,2 млрд. Найбільший обсяг поставок був здійснений з Росії – 37,5 тис. автомобілів. Крім традиційних ВАЗів і УАЗів, імпорт з РФ був представлений такими брендам, як KIA, Hyundai, Renault, Volkswagen, Peugeot, які збираються на російських заводах. Друге і третє місце за обсягом імпорту – у Німеччини і Японії (27,1 тис. і 24 тис. одиниць відповідно). Ось люблять українці якісні іномарки – і нічого тут додати)))
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас