Аргентина близька до чергового дефолту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аргентина близька до чергового дефолту

1461
Заяви аргентинських адвокатів наштовхнули інвесторів на думку, що країна перебуває на межі дефолту.
Як пише The Wall Street Journal, заяви адвокатів Аргентини, зроблені в середу в суді США у справі про виплату штрафу американським хедж-фондам, призвели до різкого зростання дохідності облігацій у четвер – зараз вартість запозичень знаходиться на найвищому рівні з листопада 2012 року.
Нагадаємо, в листопаді 2012 року суддя Окружного суду США зобов’язав країну виплатити $1,3 млрд на користь двох американських хедж-фондів: Elliott Associates і Aurelius Capital.
На відміну від більшості кредиторів країни ці дві фінансові організації не взяли участі в програмі часткової реструктуризації (у формі обміну на нові держоблігації) в 2005 і 2010 рр., вирішивши добиватися повернення своїх грошей через суди.
Так, на апеляції в середу один з адвокатів Аргентини заявив, що країна краще ще раз оголосить дефолт, ніж задовольнить вимоги “фондів-стерв’ятників”, змусивши миттєво відреагувати ринки.
Нагадаємо, міністр економіки Аргентини Ернан Лоренсіно назвав рішення американського суду проявом “правового колоніалізму”, заявивши, що країна використовує всі доступні способи, щоб не платити фондам-“стерв’ятникам”. Чиновник також зазначив, що Аргентина готова оскаржити “несправедливий” вердикт у Верховному суді США.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас