Утилізація одного реактивного снаряда обходиться Україні в 338 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Утилізація одного реактивного снаряда обходиться Україні в 338 гривень

336
Утилізація одного 122 мм осколково-фугасного реактивного снаряда М21ОФ до ракетної установки “ГРАД” обійшлася державі в 338 гривень. Про це під час круглого столу сказав директор Хімічного казенного об’єднання ім. Петровського Володимир Коробов, повідомляє УНН.
“Вартість утилізації одного снаряда методом розбирання становила 338 гривень, однієї тонни – близько 5 тисяч гривень”, – сказав він.
Як повідомляв УНН, за словами військового експерта Інституту Євроатлантичного співробітництва Ігоря Козія, утилізувати боєприпаси на профільних підприємствах більш вигідно, ніж просто підривати.
“Проблема в тому, що коли здійснюється підрив боєприпасів, то немає жодної гарантії того, що вибухова хвиля не викине цілий боєприпас кудись далі, де він не вибухне разом з іншими. Тому найбільш правильним є промисловий спосіб, коли береться тільки одиниця снаряда, і його починають технологічно розбирати і демонтувати. Таким чином, по-перше, ніякої шкоди екології не завдається, по-друге, не залежно від того, який це метал, він не розкидається і його можна ще використовувати або отримати з нього економічну вигоду”, – сказав І. Козій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас