Влітку може початися реєстрація сайтів у домені .укр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влітку може початися реєстрація сайтів у домені .укр

546
Днями рада директорів ICANN ухвалила рішення схвалити запит на делегування Україні кириличного кореневого домену .укр. Про це повідомив Юрій Гончарук, директор Українського мережевого інформаційного центру (УМІЦ).
Це рішення ще повинне бути схвалене міністерством торгівлі США, але це радше формальна процедура, вважає Гончарук. Щоб доменна зона запрацювала, потрібно буде пройти ще кілька етапів стандартизації, технічних процедур, затвердження правил реєстрації доменів в зоні, але, на думку Гончарука, вже влітку цього року українські користувачі зможуть реєструвати в цій зоні свої домени. Адміністратором домену .укр буде УМІЦ.
На думку президента Imena.UA Олександра Ольшанського, пройдений найтриваліший, але далеко не остаточний етап делегування Україні кириличного домену верхнього рівня. За його оцінками, на остаточні процедури піде ще кілька місяців, у кращому випадку перші домени будуть з’являтися в зоні влітку, в гіршому – до кінця року.
Але поява нової зони може чинити на український доменний простір той же ефект, який на Рунет чинила зона .РФ, вважає експерт. “Зараз Україна перебуває на піку розвитку інтернету: ми наближаємося до рівня 50% дорослого населення онлайн, це найбільш динамічний етап розвитку. І поява нової доменної зони також може істотно вплинути на Уанет. Вважаю, багато користувачів будуть переводити свої сайти на цей домен, він буде затребуваним”, – зауважив Ольшанський.
Нагадаємо, процес отримання кириличного домену верхнього рівня .укр триває вже не перший рік. Україна зареєструвала кириличну зону .укр на початку березня 2011 року. З тих пір процедура делегування домену протікала досить повільно.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас