Спікер Ради має намір позбавити депутатського мандата головного захисника Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спікер Ради має намір позбавити депутатського мандата головного захисника Тимошенко

974
Голова Верховної Ради Володимир Рибак направив подання до Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) про позбавлення Сергія Власенка депутатських повноважень.
“Сфабриковане рішення регламентного комітету передали Рибаку, і вчора Рибак підписав подання і направив його в ВАС”, – сказав народний депутат Олександр Турчинов на прес-конференції в п’ятницю.
За його словами, в середу було сфальсифіковано рішення регламентного комітету про позбавлення Власенка депутатських повноважень на підставі того, що він має право займатись адвокатською діяльністю.
Турчинов повідомив також, що в п’ятницю з самого ранку представники “Батьківщини” знаходяться в ВАСУ, проте їм не дають інформації, коли може відбутися засідання суду з питання Власенка.
Власенко є захисником екс-прем’єра України Юлії Тимошенко.
Нагадаємо, 28 лютого прес-служба “Батьківщини” анонсувала на ранок п’ятниці прес-конференцію голови політради “Батьківщини” Турчинова на тему “Нова хвиля політичних репресій: влада незаконно позбавила Сергія Власенка депутатського мандата і планує його арешт”.
Згодом народний депутат від “Батьківщини” Володимир Ар’єв заявив, що Власенка позбавили депутатського мандата. Ар’єв написав на своїй сторінці в Facebook: “Здається, продажні суди і судді остаточно замінюють волю тисяч виборців. Ситуація з Власенком – не жарт. Завтра будуть деталі. Інша справа, що для остаточного позбавлення мандата потрібно 226 голосів у ВР, але тенденція тривожна. Банда пішла “по-бєспрєдєлу”.
22 лютого Власенко повідомив, що подав заяву до Ради адвокатів України скасувати його адвокатське свідоцтво, щоб не було підстав для жодних “політичних інсинуацій”. Він зазначив, що відповідно до чинного законодавства право на заняття адвокатською діяльністю припиняється з дня подання заяви, однак це не позбавляє його права продовжувати бути захисником Тимошенко.
Він розповів, що депутат фракції Партії регіонів Володимир Мисик 19 лютого написав подання керівництву Верховної Ради України з проханням звернутися до Вищого адміністративного суду з вимогою позбавити Власенка депутатських повноважень.
Мисик мотивує своє подання тим, що “будучи народним депутатом, Власенко суміщає свою діяльність з адвокатською діяльністю”. Також “регіонал” відзначає, що Власенко “допущений до всіх справ Тимошенко як її адвокат”.
Власенко неодноразово підкреслював, що є не адвокатом, а захисником Тимошенко.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас