Для асоціації потрібно хоча б почати виконувати реформи - посол ЄС про перспективи України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для асоціації потрібно хоча б почати виконувати реформи - посол ЄС про перспективи України

Казна та Політика
282
Україна до травня повинна почати виконання вимог Європейського Cоюзу щодо підписання угоди про асоціацію. Про це заявив посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський в ефірі телеканалу ТВі, відповідаючи на запитання, що буде, якщо Україна не виконає вимоги щодо підписання угоди про асоціацію до травня.
“Якщо чітко прочитати в заяві, там йдеться про те, щоб робота якась почалася, принаймні, до травня. Щоб вже, коли настане час, ми могли б повертатися до своєї роботи для отримання мандату Європейської комісії, щоб підписати угоду про асоціацію”, – зазначив він.
“Якщо ні. То тоді, можливо є ризик тоді не виконати завдання, і не досягти мети. Реформи, про які йдеться в цих документах і планах дій, не будуть закінчуватися в травні, вони повинні бути продовжені”, – підсумував посол.
“Звичайно, є якісь перші кроки. Про які йдеться в декларації. Це саме Конституція, реформа правосуддя, створення належних умов для ведення підприємництва. Зазвичай це багато роботи і треба бути реалістами – не може бути все зовсім до травня, але треба якось до цього йти”, – уточнив Томбінський.
Посол припустив, що ув’язненого екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка можуть випустити на волю. “Звичайно, одним з результатів цього саміту є те, що якраз Юрій Луценко може бути випущений на свободу якимось чином. Я не думаю, що говорю зараз про якусь секретну інформацію, адже про це йдеться в українських ЗМІ”, – заявив він.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас