Пенсійний фонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійний фонд

Казна та Політика
286
Пенсійний фонд (англ. Pension fund) – фонд, призначений для здійснення виплат пенсій по старості або по інвалідності. Пенсійні фонди поділяються на державні та недержавні залежно від керуючої компанії.
Недержавні пенсійні фонди спочатку виникли в країнах з англо-американською пенсійною системою (Англія, США, Канада), але в кінці ХХ ст. вони поширилися і в інших країнах, у тому числі європейських. У Західній Європі традиційно переважало пенсійне забезпечення через страхові компанії.
Пенсійні фонди є важливими акціонерами публічних і приватних компаній. Вони особливо важливі для фондового ринку, де домінують величезні інституційні інвестори. Найбільші 300 пенсійних фондів в сукупності володіють активами на $6 трлн. У січні 2008 року The Economist повідомив, що Morgan Stanley оцінює вартість активів, що належать пенсійним фондам, в $20 трлн, що робить їх найбільшими інвесторами в порівнянні з взаємними фондами, страховими компаніями, золотовалютними резервами, суверенними фондами, хедж-фондами і приватними інвест. фондами. Хоча втрати японського Government Pension Investment Fund (GPIF) в 2010 звітному році склали 0.25%, він все одно є найбільшим у світі пенсійним фондом, активи якого досягають $1.5 трлн.
При підготовці словника використовувалася інформація з відкритих джерел в інтернеті
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас