Російські компанії поставили рекорд за закордонними позиками - 7,2 млрд. дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські компанії поставили рекорд за закордонними позиками - 7,2 млрд. дол

338
У лютому поточного року російські компанії провели 33 розміщення єврооблігацій на 7,2 мільярда доларів (близько 320 мільярдів рублів), що стало новим рекордом. Результати лютого виявилися у вісім разів більшими від показників аналогічного періоду минулого року і на 700 мільйонів доларів перевершили січневі результати.
Минулий місяць став найуспішнішим за обсягом розміщень лютим за всю історію спостережень. Навіть до кризи 2009 року показник не перевищував трьох мільярдів доларів. Тим не менш, в листопаді минулого року сума проданих іноземним інвесторам боргових паперів російських компаній виявилася більшою і склала 12,5 мільярда доларів.
У лютому єврооблігації випустили 12 російських емітентів. Значна частина розміщень припала на банки. При цьому до середини лютого з початку року російські компанії позичили за кордоном 10 мільярдів доларів; газета «РБК daily» писала, що висока активність росіян пов’язана з усталеними на ринку низькими ставками.
Таким чином, з початку року російські емітенти випустили боргові папери на 13,5 мільярда доларів, що більше від обсягу розміщень за все перше півріччя 2012-го. Для порівняння, у минулому році російський бізнес позичив за кордоном на відкритому ринку 42 мільярди доларів. Велика частина розміщень припала на останній квартал.
Під єврооблігаціями (євробондами) маються на увазі боргові папери компаній і держав, які випускаються в іноземній валюті, і при цьому для більшості потенційних покупців валюта облігацій також є іноземною. Російський бізнес неодноразово критикували за те, що той нарощує власний борг перед іноземцями замість залучення коштів за рахунок випуску акцій. Перший спосіб фінансування є більш небезпечним, так як загрожує компаніям банкрутствами.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас