Кількість безробітних у Німеччині несподівано знизилась у лютому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість безробітних у Німеччині несподівано знизилась у лютому

151
Безробіття в Німеччині в лютому 2013 року склало 6,9%, свідчать дані Федерального агентства з працевлаштування (BA) ФРН.
Січневе значення показника було переглянуте з 6,8% на 6,9%. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, не чекали змін до раніше оголошеного рівня.
Разом з тим кількість безробітних у ФРН в лютому знизилася третій місяць поспіль на тлі відновлення економічного зростання – на 3 тис., до 2,92 млн осіб. Експерти прогнозували нульову зміну.
Скорочення кількості безробітних за січень переглянуто з 16 тис. до 14 тис. осіб.
“Інвестиції, підживлені дешевими грошима, допомагають відновити зростання економіки, яка пережила спад в минулому квартал. Загалом картина хороша: інвестори відзначають порівняно здоровий внутрішній попит, що підтримується рівнем зайнятості, і оптимістично дивляться на відновлення експорту”, – заявив економіст Bayerische Landesbank Штефан Кіпар.
Німецькі компанії, мабуть, відновлюють наймання нових співробітників і інвестиції в розвиток бізнесу завдяки невизначеності, яка знизилася щодо боргової кризи і рецесії в єврозоні.
Як очікують експерти дослідницького інституту GfK, споживча довіра в Німеччині виросте в січні 2-й місяць поспіль. Тим часом індекс ділової довіри, що розраховується інститутом IFO, продемонстрував у лютому найкращий підйом з липня 2010 року – зі 104,3 до 107,4 пункту, а аналогічний індикатор, що розраховується інститутом ZEW, досяг максимуму майже за три роки.
Уряд ФРН і Бундесбанк прогнозують зростання економіки на 0,4% в 2013 році, оцінка Єврокомісії трохи оптимістичніша – 0,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас