Облігація — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Облігація

Фондовий ринок
220
Облігація (лат. obligatio – зобов’язання; англ. bond – довгострокова, note – короткострокова) – емісійний борговий цінний папір, власник якої має право отримати від емітента облігації в обумовлений термін її номінальну вартість грошима або у вигляді іншого майнового еквівалента. Облігація може також передбачати право власника на отримання відсотка (купона) від її номінальної вартості або інші майнові права.
Загальним доходом за облігацією є сума виплачуваних відсотків (купонів) і розмір дисконту при покупці.
Облігації є додатковим джерелом коштів для емітента, будучи еквівалентом позики. Іноді їх випуск має цільовий характер – для фінансування конкретних програм або об’єктів, дохід від яких в подальшому слугує джерелом для виплати доходу за облігаціями.
Економічна суть облігацій дуже схожа на кредитування. Облігації дозволяють планувати як рівень витрат для емітента, так і рівень доходів для покупця, але не вимагають оформлення застави і спрощують процедуру переходу права вимоги до нового кредитора. Фактично на ринку облігацій здійснюються середньо-і довгострокові запозичення, зазвичай терміном від 1 року до 30 років.
При підготовці словника використовувалася інформація з відкритих джерел в інтернеті
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас