Азаров записав Януковича в «папереднікі» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров записав Януковича в «папереднікі»

1995
Говорячи про те, що за 20 років влада нічого не зробила, прем’єр забув згадати, що в 2002-му в його крісло сів Віктор Янукович. «Коментарі» не забули
Сьогоднішнє розширене засідання уряду на чолі з Президентом Віктором Януковичем було не таким яскравим, як пам’ятне засідання Комітету з економічних реформ, на якому голова держави вказав Миколі Азарову на саботаж реформ. Тим не менш, без певної частки саботажу не обійшлося і цього разу.
«Головне, що ми маємо справу не з тимчасовими проблемами, які виникли раптово і з часом владнаються. Ми маємо справу з системними проблемами, які накопичувалися протягом трансформації України в державу з ринковою економікою і не знаходили вирішення. Більше двох десятиліть держава прожила в умовах відкладених реформ», – заявив на початку свого виступу голова уряду.
З одного боку, Микола Янович вкотре знайшов винних у зриві реформ. Якщо спочатку це були помаранчеві «папереднікі», потім – чиновники і бюрократи на місцях, трохи пізніше – економічна «криза», то тепер стало очевидним, що реформ в країні взагалі не було за всі роки незалежності.
З іншого боку, це було майстерною відповіддю на гучне «це саботаж». Адже кому, як не Азарову пам’ятати, що з листопада 2002-го по лютий 2005-го саме Віктор Федорович сидів у кріслі голови уряду. «Коментарі» вирішили розібратися – хто ж все-таки гальмував реформи – і згадали, про що перед тим, як вперше стати прем’єром, говорив сам Віктор Янукович. Знайшовши при цьому багато спільного з риторикою влади днів сьогоднішніх (яку, без сумніву, впізнає кожен).
З виступу Віктора Януковича в парламенті перед голосуванням за його кандидатуру в прем’єр-міністри
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас