Макроекономіка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Макроекономіка

1025
Макроекономіка – наука, що вивчає функціонування економіки в цілому, економічної системи як єдиного цілого, сукупність економічних явищ. Вперше термін був використаний Рагнаром Фрішем 14 серпня 1934 року. Засновником сучасної макроекономічної теорії вважається Джон Мейнард Кейнс, після того, як в 1936 році він випустив свою книгу «Загальна теорія зайнятості, відсотка і грошей».
Об’єктом вивчення макроекономіки є звідні, узагальнювальні показники по всьому господарству, такі, як національне багатство, валовий національний і валовий внутрішній продукт, національний дохід, сумарні державні і приватні інвестиції, загальна кількість грошей в обігу.
Одночасно макроекономіка вивчає і досліджує середні по країні економічні показники, такі, як середні доходи, середня заробітна плата, рівень інфляції, безробіття, зайнятість, продуктивність праці. В той же час предметом макроекономіки є узагальнювальні показники зростання, темпи збільшення або зменшення величин, що характеризують економіку країни, і економічні процеси, що відбуваються в ній, структурні пропорції.
При підготовці словника використовувалася інформація з відкритих джерел в інтернеті
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас