Як часто українці п'ють на роботі? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як часто українці п'ють на роботі?

4951
У 42% українських офісів дозволено вживати алкоголь навіть під час робочого дня, а в кожному третьому — після роботи. Про це свідчать результати опитування, проведеного grc.ua.
Як часто українці п'ють на роботі?
Найбільш «питущі» за відгуками респондентів — айтішники. Тільки 17% роботодавців забороняють програмістам і сисадмінам пити на роботі, однак у них же і найсуворіші правила — пити можна тільки після закінчення робочого дня (41%).
Частіше за інших забороняють вживати спиртне на роботі співробітникам готельно-ресторанної сфери (41%). Під час робочого дня найбільше доводиться випивати працівникам консалтингового бізнесу (58%).
Більшість офісних співробітників до алкоголю ставиться досить тепло. Тільки 31% вкрай негативно налаштовані щодо застіль з міцними напоями. Особливу любов до них висловили 10%. Решта 59% респондентів спокійно ставляться до алкоголю на роботі, ситуативно вирішуючи, вживати чи ні. Найбільше люблять випити з колегами айтішники (13%) і маркетологи (17%) — серед них найбільша кількість тих, хто схвалює алкоголь на роботі.
Приводи для того, щоб випити на роботі ще до закінчення робочого дня, бувають різними, найпопулярніші — день народження співробітника і корпоративні свята.
Незважаючи на те, що алкоголь вживають часто, майже всі респонденти говорять, що в цьому питанні панує поміркованість і демократія. П’ють або мало (46%), або кожен вирішує для себе скільки пити (44%). Щедре вживання алкоголю прийнято тільки у десятої частини українських компаній (11%).
Демократія панує в українських офісах і відносно того, пити чи не пити з начальством. Більше половини співробітників (62%) можуть самі вирішувати пити чи не пити з керівником, ще 12% обов’язково відмовлять, а 16% навпаки із задоволенням вип’ють з шефом. Не зможуть сказати «ні» тільки 10% респондентів.
95% керівників беруть участь у застіллях разом зі своїми підлеглими. Частина босів п’є нарівні з підлеглими (37%) або п’ють менше за інших (41%). Мало хто має звичку пити більше за підлеглих (7%), або не пити зовсім (9%). Найбільш схильні до нестримних веселощів керівники в готельно-ресторанному бізнесі (10% тих, хто п’є більше від підлеглих), а найпомірніші шефи в айтішників (15% тих, хто на застіллях не вживає).
Як часто українці п'ють на роботі?
Якщо ж вживати алкоголь без дозволу і тим більше під час робочого дня, то наслідки будуть більш серйозними — догана, штраф, аж до звільнення. З іншого боку, майже третина респондентів упевнена, що у них в компанії таких НС просто не може трапитися.
Навіть якщо пити в офісі заборонено або незручно, завжди можна сходити випити пива (або не тільки) після роботи. У всякому разі, так роблять дві третини офісних співробітників.
Найчастіше після роботи влаштовують посиденьки з пивом (або не тільки) айтішники (87%), рідше за інших — фахівці консалтингової сфери (65%).
Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту grc.ua. В опитуванні взяли участь 1059 респондентів з різних регіонів України.
За матеріалами:
grc.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас