ПР пропонує з липня заборонити користуватися поліетиленовими пакетами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПР пропонує з липня заборонити користуватися поліетиленовими пакетами

3856
Народний депутат Ігор Циркін (Партія регіонів) пропонує з 1 липня 2013 р. заборонити виробництво, використання, ввезення і розповсюдження на території України полімерних пакетів і упаковок тривалого розщеплення.
Про це йдеться в законопроекті №2353 «Про обмеження виробництва, використання, ввезення і розповсюдження в Україні полімерних пакетів і упаковок тривалого розщеплення», внесеному до парламенту 20 лютого 2013 року.
Планується, що під дію закону потрапляють полімерні пакети, обсяг яких менше 35 літрів, з товщиною матеріалу менше 0,025 мм, упаковка, виготовлена з використанням паперу, приклеєною до основи з макулатурного картону шляхом екструзії полімерної плівки або парафінами. Також пропонується заборонити виробництво, використання, ввезення і платне або безкоштовне розповсюдження на території України (крім транзиту вантажів) упаковки, виготовленої з використанням макулатурного картону, на який шляхом екструзії нанесена полімерна плівка або парафін.
Ця заборона не поширюється на біологічні полімерні пакети, які розкладаються.
Передбачається, що фінансування заходів з обмеження обігу полімерних пакувальних пакетів і упаковок здійснюється за рахунок коштів виробників, імпортерів полімерних пакувальних пакетів, торговельних мереж та суб’єктів оптово-роздрібної торгівлі.
Відповідно до документа, особи, винні у порушенні вимог цього закону, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну або кримінальну відповідальність згідно з законами України.
Як повідомлялося, подібні ініціативи виходять і від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Міністерство розробило законопроект «Про обмеження виробництва, використання, ввезення і розповсюдження в Україні полімерних пакетів», оприлюднений на сайті відомства.
Документом пропонується заборонити в Україні виробництво, використання, ввезення (більше 100 одиниць однією особою за кожен перетин митного кордону) і платне або безкоштовне розповсюдження на її території (крім транзиту вантажів, або ввезених 100 одиниць однією особою за кожен перетин митного кордону) полімерних пакетів.
У січні 2012 року Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонувало з 1 січня 2013 року заборонити виробництво, використання, введення та платне або безкоштовне розповсюдження на території України полімерних пакетів об’ємом менше 20 л з товщиною плівки менше 0,025 мм (окрім полімерних пакетів, які розкладаються).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас