Україна уклала контракт з німецькою RWE на імпорт 5 млрд куб. м газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна уклала контракт з німецькою RWE на імпорт 5 млрд куб. м газу

Енергетика
1044
Україна уклала з німецьким газовим трейдером RWE Supply & Trading контракт на поставку природного газу щорічним обсягом до 5 млрд кубометрів. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час спілкування з громадянами в рамках телепроекту «Діалог з країною».
«Ми знайшли шлях поставок газу з Європи. З компанією RWE ми уклали контракт на 5 млрд куб. м і, як кажуть, потихеньку качаємо цей газ», – сказав Президент.
Як раніше повідомлялося, німецький газовий трейдер RWE Supply & Trading продав Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України» за підсумками 2012 року, першого року, в якому країна почала імпортувати цей вид палива з європейського ринку, 56 млн куб. м газу.
Компанія «Нафтогаз України» поки не коментує результати імпорту газу з Європи в 2012 році.
Нагадаємо, що з 1 листопада минулого року “Нафтогаз України” почав імпорт газу, що закуповується у німецької компанії RWE і поставляється за реверсною схемою в Україну через Польщу.
У 2013 році Україна планує імпортувати за реверсною схемою з Європи 5 млрд куб. м газу і скоротити його закупівлі в РФ до 20 млрд куб. м.
Також, за заявами голови правління «Нафтогазу» Євгена Бакуліна, компанія чекає збільшення поставок газу від RWE і приходу інших європейських трейдерів на внутрішній ринок.
НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально-інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають понад 97% газу і нафти в країні.
НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас