Керівники компаній проявляють оптимізм щодо світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівники компаній проявляють оптимізм щодо світової економіки

154
Керівники компаній демонструють найоптимістичніші очікування щодо світової економіки за майже два роки, свідчать дані щоквартального опитування FT/Economist Global Business Barometer, пише Financial Times.
Вперше з травня 2011 року число тих, хто вірить у поліпшення економічної картини, виявилося більшим, ніж кількість песимістів. Всього в опитуванні, що проводилося з 15 січня по 15 лютого, брали участь близько 1,6 тис. топ-менеджерів.
При цьому 29% розраховують на більш швидке відновлення, 22% – на погіршення ситуації, найбільше – майже половина – на даний момент тих, хто впевнений у збереженні статус-кво.
Підвищилися оцінки й перспектив тих галузей, в яких працюють респонденти, хоча прогнози топ-менеджерів для власних компаній, як і раніше, не надто втішні.
Підсумки опитування показують, що бізнес – “реальна економіка” – розділяє оптимістичні погляди інвесторів, завдяки яким фондові ринки демонструють успішний підйом. Світові ринки акцій у цьому місяці зросли до максимуму за більш ніж 4 роки.
Близько 40% опитаних збираються розширити штати і збільшити капіталовкладення в найближчі 12 місяців, тоді як тих, хто планує скорочення, вдвічі менше – близько 20%. Топ-менеджери компаній, що базуються в Азії, Латинській Америці, Африці і на Близькому Сході проявили більшу готовність до позитивних змін, ніж їхні колеги із США і Європи.
Найактивніше за новими кадрами будуть ганятися логістичні й автомобілебудівні компанії, свідчать результати опитування, тоді як телекомунікаційний сектор і держпідприємства більше інших схильні до звільнень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас