Естонія першою в світі забезпечила всю країну мережею заправок для електрокарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія першою в світі забезпечила всю країну мережею заправок для електрокарів

1386
Естонія стала першою в світі країною, що покрила всю свою територію мережею заправок для автомобілів, оснащених електродвигунами.
“Настав час насправді натиснути на газ і рвонути вперед у сфері до електричного руху. Ми довели, що є реальна можливість створити таку мережу в країні, а технічних перешкод немає”, – сказав керівник проекту Ярмо Туіск.
Як повідомляє Reuters, система, що складається з 165 станцій, була проведена і встановлена інжиніринговою групою ABB, а кошти були отримані від продажу 10 млн надлишкових для Естонії ліцензій на викид CO2 японської Mitsubishi Corporation в 2011 році.
Крім того, угода з Mitsubishi також дозволила уряду купити понад 500 автомобілів з електричними двигунами і субсидувати продаж таких машин населенню.
В Естонії та багатьох інших країнах попит на електромобілі слабкий через високу вартість обслуговування і нездатність машин їздити на дальні відстані на одній зарядці.
Наявність загальнонаціональної мережі розташованих на дорогах і в містах станцій для зарядки батарей електромобілів означає, що водіям не потрібно турбуватися про те, що двигуни їхніх машин залишаться без енергії.
Зараз в країні з населенням близько 1,2 млн осіб 619 електромобілів, з яких 500 державних і близько 100 належать приватним особам і компаніям.
Таким чином, Естонія, де на 1000 автомобілів припадає 1 електрокар, поступається за цим показником лише Норвегії, де на 1000 машин припадає 4 з електричними двигунами. Третіми в рейтингу електромобільних держав йдуть Нідерланди з 0,6 електрокара на 1000 автомобілів.
Влада країни сподівається, що поява мережі електрозаправок буде сприяти тому, що найближчим часом кількість електроавтомобілів у приватних руках в Естонії подвоїться.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас