Обсяги будівництва будинків на 1 сім'ю в США були у січні максимальними за 4 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяги будівництва будинків на 1 сім'ю в США були у січні максимальними за 4 роки

Нерухомість
176
Обсяги будівництва будинків, розрахованих на одну сім’ю, в США в січні були максимальними з липня 2008 року, що разом зі зростанням числа дозволів на будівництво свідчить про продовження минулорічного позитивного тренду, незважаючи на різке скорочення загального показника по новобудовах, повідомляє агентство Bloomberg.
Показник будівництва односімейних будинків вважається більш достовірним індикатором стану ринку житла в США, ніж обсяги забудови багатоквартирних будинків, які набагато волатильніші.
Сукупне число будинків, будівництво яких було розпочато в США в січні 2013 року, скоротилося на 8,5% відносно попереднього місяця і склало 890 тис. в перерахунку на річні темпи, йдеться у звіті міністерства торгівлі країни. Падіння було найзначнішим з лютого 2011 року.
У грудні, згідно з уточненими даними, кількість новобудов становила 973 тис. (підйом на 15,3% до листопада), а не 954 тис., як повідомлялося раніше.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозували зниження показника в минулому місяці на 3,6% з оголошеного раніше грудневого рівня – до 920 тис. будинків.
Низькі ставки іпотеки і зростання цін на житло сприяють збільшенню попиту на нерухомість, проте, як і раніше, жорсткі умови кредитування стримують подальший підйом ринку, зазначають експерти.
“Той факт, що збільшується будівництво будинків на одну сім’ю, дуже тішить, з точки зору зайнятості і загального зростання він набагато важливіший для економіки, ніж багатоквартирний сегмент”, – стверджує старший економіст PNC Financial Services Group Inc. Гас Фошер.
Будівництво будинків, розрахованих на одну сім’ю, збільшилося в січні на 0,8%, в порівнянні з попереднім місяцем – з 608 до 613 тис. в перерахунку на річні темпи. При цьому обсяги спорудження нових багатоквартирних будинків обвалилися на 24,1% – до 277 тис.
Кількість дозволів на будівництво житла минулого місяця піднялася на 1,8%, до 925 тис. у річному вирахуванні – максимуму з червня 2008 року.
Грудневе значення показника дозволів було переглянуто до 909 тис. з 903 тис., експерти очікували підвищення на 1,2% з раніше оголошеного рівня – до 920 тис.
Зниження загальних обсягів будівництва було зафіксовано минулого місяця у двох з чотирьох макрорегіонів США, при цьому найзначніше падіння числа новобудов було відзначено на Середньому Заході – 50%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас