Гвінейські пірати завдають все більших збитків - вони захоплюють кораблі заради нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гвінейські пірати завдають все більших збитків - вони захоплюють кораблі заради нафтопродуктів

754
Гвінейські пірати все більше загрожують морському транспортуванню вантажів біля західного узбережжя Африки, де проходить одна шоста світових танкерних перевезень нафти.
Як пише Bloomberg, посилаючись на Міжнародне морське бюро в Лондоні, в 2012 р. було відзначено 58 піратських атак. Для порівняння, в 2011 р. піратських атак нарахували 46, а в 2010 р. – 32.
Останній піратський напад був 7 лютого. Тоді було захоплено британське вантажне судно Esther-C. Пірати захопили трьох людей.
При цьому, на відміну від сомалійських бандитів, гвінейці захоплюють судна заради нафтопродуктів, а не з метою захоплення заручників і вимоги викупу.
Згідно з даними дослідницької компанії McQuilling Services уздовж узбережжя Західної Африки в Азію, Європу та Північну Америку перевозять близько 16% світового обсягу вантажоперевезень в тонно-милях.
“Гвінейська затока все частіше привертає нашу увагу: ми стежимо за ескалацією атак в цьому регіоні. Завдяки безлічі інцидентів ці загрози все більш очевидні”, – заявив представник військово-морських сил НАТО в Великобританії Джонатан Уортінгтон.
Уортінгтон також зазначив, що в обов’язки НАТО не входить забезпечення безпеки суден. Цим повинні займатися представники влади прибережних держав.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас