Оренда квартир в Києві найближчим часом може подорожчати на 5-10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оренда квартир в Києві найближчим часом може подорожчати на 5-10%

Нерухомість
3671
За інформацією DOM.ria.ua, ціни на оренду квартир в Києві найближчим часом можуть вирости на 5-10%.
Причина – в новому законопроекті Національної комісії державного регулювання у сфері комунальних послуг (НКРК), за допомогою якого вона хоче внести зміни до законів «Про теплопостачання» і «Про житлово-комунальні послуги». Так, згідно з цим документом, плата за опалювання в квартирах може вирости на 30%.
Таким чином, для однокімнатних квартир оплата можуть вирости на 75-100 гривень, для двокімнатних квартир – на 110-130 гривень, для трикімнатних квартир – на 150-200 гривень і вище, залежно від метражу квартир.
Офіційне пояснення такого подорожчання – невідповідність теперішньої ціни на опалювання з собівартістю тепла, що поставляється. Проте, частина рієлторов відзначає, що приводом для цього могло стати і те, що багато жителів багатоповерхівок сьогодні почали переходити на індивідуальне опалювання. Це, у свою чергу, значно скоротило потік грошових коштів в комунальні господарства.
Очевидно, що додаткові витрати орендодавці візьмуть не на себе, а покладуть саме на орендарів. При цьому, частина з них ймовірно спробують підняти ціни ще вище, скориставшись ситуацією.
До речі, в законопроекті згадується також і можливе підвищення вартості супутніх комунальних послуг (електрика, газ і так далі). Проте, які саме послуги дорожчатимуть, і наскільки збільшиться їх вартість, поки не зазначається.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас