Форекс - огляд ринку за середу і прогноз на четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - огляд ринку за середу і прогноз на четвер

Валюта
359
Головна подія вчорашнього дня – різка реакція GBP/USD на вихід інфляційного звіту Банку Англії, в якому Кінг підтвердив, що інфляція залишиться високою, а от з темпами зростання будуть проблеми. Інші валюти намагалися далеко не висовуватися напередодні зустрічі G20. У підсумку, EUR/USD закрила день біля 1,3440, а GBP/USD – в районі 1,5540.
Протягом дня EUR/USD не демонструвала особливого бажання рухатися, але роздрібні продажі США, як ми і припускали, змогли трошки схвилювати пару. Від рівня відкриття 1,3449 пара все ж змогла піти вище 1,35 до максимуму 1,3519, але не змогла там утриматися, завершивши торги знову у 1.3440. Американський споживчий попит дійсно ослаб, і, мабуть, у зв’язку з додатковим податковим навантаженням (+2% до аналогу нашого ПДФО), введеним на початку року. Роздрібні продажі виросли лише на 0,1% м/м після +0,5% у грудні), ставши ще одним аргументом на користь продовження ери QE в Штатах.
GBP/USD сильно постраждав від інфляційного звіту. Нічого нового, але рефлекторна реакція ринку, підбадьорена розпродажами британського клірингового банку, опустила GBP/USD від рівня відкриття 1,5649 до мінімуму 1,5522. Справа в тому, що інвестори бояться, що Банк Англії надовго перейде в режим м’якості, і, можливо, навіть розширить програму скупки активів. До того ж, глава ЦБ не дав жодної надії і жодного натяку на те, що хоча б наступного року економіка вибереться з цієї ями. Пара завершила торги на 20 пунктів вище за досягнутий денний мінімум.
USD/JPY вела себе тихіше води, враховуючи пояснення від G20, які що з’явилися раніше вдень, що «японська справа» їх дуже хвилює. Пара навіть робила спроби трохи ослабнути, скотившись до мінімуму 92,81, однак закриття торгів відбулося все ж вище 93 біля 93,35.
Прогноз на четвер, 14 Лютого 2013
Шансів на те, що в «День закоханих» серця мінфінів G20 пом’якшаться, і вони не будуть лаяти японську владу, не так вже й багато. До того ж, враховуючи таку активність G7 при коригуванні тлумачення її заяви, тема «валютних війн» все ж буде порушена. І не думаємо, що це піде на користь USD/JPY. Пара з листопада минулого року увійшла в висхідний тренд і поки не думає з нього виходити. Попереду справді дуже сильна перешкода у вигляді 95,00 + не дуже сприятлива обстановка для зростання у вигляді думки фінансової громадськості. Будь-який достатньо жорсткий коментар на адресу слабкого курсу японської ієни викличе атаку пари на 92,30 з подальшою метою на 91,40/30. Однак не забувайте, що чим нижче пара піде протягом цього тижня, тим привабливішою вона буде для інвесторів, які очікують на зміни влади в стані Банку Японії.
По EUR/USD інтерес сьогодні будуть представляти дані з ВВП за 4 квартал, особливо враховуючи той факт, що і в другому, і в третьому кварталі приріст залишався негативним. Передбачається скорочення темпів зростання на 0,4%, а якщо ще й Німеччина піднесе неприємний сюрприз, це може зіпсувати настрій євро. Імовірність висока, враховуючи настільки стриманий тон Драгі під час останнього виступу. Таким чином, відкат до 1,3380 з подальшою метою на 1,3340 зовсім не виключений.
GBP/USD залишається в негативному настрої, а той факт, що пара не змогла відновитися після рефлекторної реакції на виступ Кінга, тільки підтверджує налаштованість на рух вниз. На жаль, сьогодні не планується релізів даних з Великобританії, тому каталізатором може стати лише динаміка колег. Для пари рівень 1,5460 буде складним для проходження, але якщо пробій відбудеться, пара може спрямуватися до травневого мінімуму 1,5267.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас