Європейці вірять у євро - вони бояться високих темпів інфляції нацвалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейці вірять у євро - вони бояться високих темпів інфляції нацвалют

Валюта
557
Незважаючи на те що єдина європейська валюта спровокувала економічну депресію на Півдні Європи, все більше європейців вважають дуже небезпечною ідею відмови від євро.
В Італії, Іспанії, Португалії – країнах, які серйозно постраждали від європейської боргової кризи, – популярність євро на високому рівні. Основна причина відмови від ідеї повернення до національної валюти – боязнь високих темпів інфляції нацвалют, а також “випадання” економіки країни з загальноекономічного простору регіону.
Лише 20% італійців вважають, що вихід з єврозони дозволить Італії подолати поточні проблеми і стане драйвером для відновлення економіки, проте переважна більшість (74%) вважає, що подібний крок може стати катастрофою для країни, свідчать дані опитування, проведеного фондом ISPO. Аналогічна ситуація спостерігається і в Іспанії, Португалії, Греції та Ірландії, де більшість вважає небезпечною ідею відмови від євро.
Різке зростання курсу євро за останні місяці ускладнило ситуацію на світових ринках для європейських експортерів, що стало причиною для занепокоєння і викликало чергову хвилю “розмов” про необхідність покинути єврозону.
Необхідно зазначити, що раніше Бундесбанк зробив кроки, що свідчать про серйозні сумніви німецького Центробанку щодо перспектив європейської валюти. Бундесбанк Німеччини оголосив про репатріацію 674 тонн золотого запасу (загальною вартістю в 30 млрд євро) з сейфів Нью-Йорка і Парижа до Франкфурта.
Рішення Бундесбанку означає, що в Німеччині починають перейматися питанням довіри суспільства до євро як до валюти, яку можна повноцінно використовувати для торгівлі та довгострокових інвестицій. Це насправді дуже серйозна загроза. Переведення сотень тонн блискучого, нержавіючого металу з сейфів Парижа в сейфи Франкфурта буде виправданим рішенням, якщо після цього буде згода Німеччини з монетарною політикою Маріо Драгі.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас