Форекс - огляд ринку за четвер і прогноз на п'ятницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - огляд ринку за четвер і прогноз на п'ятницю

Валюта
351
Драгі все ж припас сюрприз, хоча й прямо не коментував валютну динаміку євро. Перша половина дня пройшла на позитиві в очікуванні Драги та його мовчазної згоди. Однак голова ЄЦБ заговорив про негативні ефекти для економіки та обрубав ралі EUR до кореня. У підсумку, EUR/USD закрила день в області 1,34, а GBP/USD – 1,5690.
EUR/USD з ранку перебувала в позитивному настрої, передчуваючи не засідання ЄЦБ, а виступ Драгі, на якому він буде мовчати і тим самим підтримувати зростання єдиної валюти. Відкривши день на 1,3521, пара досягла максимуму 1,3577, проте потім надії почали танути. Так, керуючий центробанку визнав, що зростання євро – ознака довіри інвесторів, але… курс валюти повинен відображати економічний стан регіону. Поточні рівні не становлять небезпеки, однак подальше зростання може викликати негативний вплив на економіку. Це стало вироком, і пара обвалилася до мінімуму 1,3370, поблизу якого і закрила добу.
GBP/USD з ранку прилаштувалася у районі мінімумів 1,5650-70, зміцнившись лише на 20 пунктів з початку торгової доби. О 13.45 ми спостерігали за виступом майбутнього і сьогоднішнього голів Банку Англії. Карні не сказав нічого чіткого з приводу монетарної політики в британських реаліях, натякнувши на те, що буде обережнішим з використанням нетрадиційних інструментів. З подихом полегшення пара пробила 1,57, після чого дісталася до максимуму 1,5767. Однак до завершення торгів пара відкотилася в район 1,57.
USD/JPY, як ми і припускали, взяла паузу перед новою атакою з метою на 1,95. Поки що сил у пари недостатньо, та й каталізаторів особливо не спостерігалося. День був відкритий на позначці 93,49, потім пара досягла максимуму 93,91, але скотилася в район 93,40 до закриття торгів.
Прогноз на п’ятницю, 8 лютого 2013 року
Той факт, що Драгі витратив стільки часу на обговорення валютного курсу та наслідків його зростання, говорить про те, що динаміка EUR все ж має вплив на монетарну політику ЄЦБ. Цінова стабільність – головний пріоритет центробанку, так що якщо євро занадто подорожчає, інтервенції (вербальної або реальної) не уникнути. Таким чином, незважаючи на те, що економічні індикатори говорять про поступове відновлення регіону, вчорашній виступ Драгі явно поставив обмежувач на зростання EUR в короткостроковому періоді. Таким чином, не відкидаємо тимчасового відкату EUR/USD, однак нижня межа 1,3270 буде стримувати подальше падіння.
Незважаючи на те, що Великобританія не планує публікацію значущих показників на сьогодні, GBP/USD може показати зміцнення, завдяки двом чинникам. По-перше, нижня межа 1,5640 достатньо сильна для прориву, і він двічі не вдався. По-друге, на порівнянні «настрій Драги і настрій Карні (майбутнього голови Банку Англії)», останній поки виграє, що і транслювалося в відповідну динаміку EUR/GBP. По GBP/USD мета на 1,5770 цілком реальна, а подальше зростання в район 1,5860 можливе тільки при додатковому каталізаторі.
USD/JPY вичерпала запал. Вона швидко взяла 80, 85, 90 і навіть перетинала 94, однак 95 – це сильний рівень опору. Безсумнівно, пара залишається в висхідному тренді, однак не буде нічого дивного, якщо на деякий час пара відчує корекцію, можливо, в район 92,25. За останніми даними, Абе планує ухвалити рішення щодо кандидата на посаду голови Банку Японії вже в цьому місяці. Всі претенденти налаштовані досить м’яко, так що саме момент оголошення може стати тим самим каталізатором до пробиття 95,00.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас