Українцям варто тримати заощадження у валюті всупереч порадам Арбузова - точка зору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям варто тримати заощадження у валюті всупереч порадам Арбузова - точка зору

Валюта
12208
Українцям варто від початку тримати заощадження у валюті і не нервувати за найменших ознак девальвації. Так FINANCE.UA прокоментував заяву першого віце-прем’єр-міністра Сергія Арбузова про те, що особисті заощадження вигідно і розумно зберігати в гривні, бізнес-аналітик Євген Бітюков.
За його словами, Арбузов недоговорює і маніпулює фактами, коли згадує 7-річний період зберігання заощаджень на депозиті.
“Розглянемо ситуацію, коли все добре і курс гривні стабільний. Дійсно, поклавши 100 гривень на депозит, ми отримаємо дохід 16-20% річних, у порівнянні з 1-5% річних у валюті. Але, як показав досвід минулих років, курс гривні періодично суттєво девальвує. Причому приблизно на накопичену різницю у відсотках між валютними і гривневими депозитами”, – відзначає Бітюков.
Друга ситуація, за словами аналітика, коли відбувається черговий етап помітної девальвації курсу гривні. За короткий термін гривневий депозит девальвує відносно валютного приблизно на сумарну різницю за відсотковими ставками.
“При цьому, за словами пана Арбузова, нам не потрібно хвилюватися і необхідно продовжувати зберігати заощадження у гривні. Через 3-7 років високі відсотки компенсують збитки від девальвації. Більшість людей в даній ситуації вчинять так – при виявленні ознак серйозної девальвації будуть прагнути зняти свої депозити і конвертувати їх у валюту. Щоб зменшити прогнозовані втрати від девальвації гривні. Що в принципі природно і логічно. В результаті паніка, погано контрольоване зростання курсу та екстрені заходи НБУ, щоб повернути ситуацію в спокійне русло.
Так, відсотки за депозитом будуть скромні. Але ви позбавляєте себе від ризику недорахуватися в важливий момент половини суми, відкладеної на відпустку або на велику покупку. І не будете брати участь в курсовій паніці, намагаючись купити валюту в складний момент зростання її курсу”, – зазначив він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас