Жителі Підмосков'я не мають права забороняти будівництво нових мечетей - муфтій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителі Підмосков'я не мають права забороняти будівництво нових мечетей - муфтій

692
Голова Духовного управління мусульман Азіатської частини Росії Нафігулла Аширов заявив в прямому ефірі “Російської служби новин”, що жителі Московської області не мають права перешкоджати зведенню мечетей в регіоні.
“Місцеві жителі не можуть позбавити права мусульман РФ сповідувати їхню релігію і будувати їхні храми. Ніхто не може цього зробити, поки це є в Конституції і в законі”, – наводить слова Аширова сайт “РСН”.
Нагадаємо, що напередодні повідомлялося про звернення мусульман до тимчасово виконуючого обов’язки губернатора Підмосков’я Андрія Воробйова з проханням звести вісім нових мечетей в області. Мова, зокрема, йшла про такі міста, як Подольск, Коломна, Балашиха, Пушкіно, Нарофомінськ, Залізничне та Люберці.
При цьому в Раді муфтіїв Росії поскаржилися на те, що узгодження будівництва мусульманських храмів йде роками, а зведення вже погоджених об’єктів натикається на протидію місцевих мешканців.
На сайті муфтіяту Московської області опубліковані висловлювання заступника голови Ради муфтіїв Росії, голови Духовного управління мусульман Підмосков’я Руша Аббясова, який скаржився на те, що мусульманам регіону не дають можливість будувати мечеті.
За словами ісламського діяча, ця проблема існує вже “протягом багатьох років”.
Як зазначив муфтій, в Електросталі, наприклад, мусульмани пройшли необхідні процедури на етапі видачі дозволу на будівництво, але “місцеві негативно налаштовані мешканці почали збір підписів проти будівництва мечеті, незважаючи на те, що раніше було проведено громадські слухання”.
“Ми впевнені, що подібні протести зводять нанівець століттями сформований міжнаціональний і міжконфесійний діалог та сприяють розвитку ксенофобських і шовіністських настроїв в підмосковному регіоні”, – заявив він.
Рушан Аббясов заявив, що у зв’язку зі сформованою ситуацією Рада муфтіїв буде звертатися до губернатора Московської області, до обласної і муніципальної влади, Громадської палати регіону з проханням втрутитися в ситуацію.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас