Атомна держмонополія залучила 1,7 млрд грн кредиту - і віддала в бюджет більшу частину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Атомна держмонополія залучила 1,7 млрд грн кредиту - і віддала в бюджет більшу частину

452
Державне підприємство Національна атомна енергогенеруюча компанія (НАЕК) Енергоатом розмістила облігації на суму 1,7 млрд грн, після чого основну частину коштів перевела до державного бюджету.
«Компанія виконала рішення Кабміну: в кінці 2012 року випустила облігації і реалізувала їх. Офіційно гроші залучалися для фінансування поточної діяльності Енергоатому, поповнення оборотних коштів. Фактично велика частина відразу ж пішла на виплату зобов’язань перед державою», – сказало джерело, знайоме з ситуацією.
Нагадаємо, Кабінет міністрів України постановою №1062-р від 26 грудня 2012 р. доручив НАЕК Енергоатом випустити іменні незабезпечені облігації терміном обігу 10 років на суму 1,7 млрд грн.
Відсоткова ставка за облігаціями становить не більше 18% річних (з правом перегляду компанією, починаючи з третього року обігу паперів). Оплата доходу за облігаціями здійснюватиметься щоквартально, починаючи з березня 2013 року, остання виплата відсоткового доходу та погашення облігацій заплановане на грудень 2022 року.
Кошти, залучені від розміщення облігацій, планувалося направити на фінансування поточної діяльності Енергоатому і поповнення оборотних коштів компанії.
Нагадаємо, у вересні ДП Енергоатом оголосило тендери на залучення кредитів у розмірі 400 млн грн і $35 млн.
Як повідомлялося, 20 грудня 2012 року, о 8:47 енергоблок №3 Запорізької АЕС був відключений від мережі дією захисної системи.
Енергоатом є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.
НАЕК також експлуатує Ташлицьку ГАЕС встановленою потужністю 302 МВт в турбінному режимі і побудовану на нижньому водосховищі ГАЕС Олександрівську ГЕС встановленою потужністю 11,5 МВт, які разом з Південно-Українською АЕС складають Південно-Український енергокомплекс. «Енергоатом» також експлуатує Донузлавську ВЕС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас