Екоподаток обійдеться дорожче, ніж надходження від нього - УКБС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екоподаток обійдеться дорожче, ніж надходження від нього - УКБС

Казна та Політика
522
Процедура сплати екологічного податку потребує спрощення. Адже сукупні витрати бізнесу на адміністрування податку значно перевищують бюджетні надходження від його сплати. Про це зазначає Асоціація «Український Кредитно-Банківський Союз».
Зокрема, УКБС пропонує зняти з платників податків, які використовують прилади для опалення офісних приміщень (побутовий котел тощо), зайве організаційне навантаження при зборі екологічного податку за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення. Для цього необхідно надати платникам можливість централізованої сплати податку – за місцем податкової реєстрації юридичної особи, а не за місцем знаходження побутових котлів, як це передбачено сьогодні.
УКБС вважає, що чинний порядок штучно ускладнює адміністрування екологічного податку, особливо для підприємств з розгалуженою регіональною мережею. Роздрібненість податкової звітності та її надмірний обсяг покладає на бізнес зайві неефективні витрати.
“Наприклад, для банків витрати на адміністрування екологічного податку за використання побутових котлів для опалення офісних приміщень в рази перевищують суми самого податку (від 0,13 грн. до 100 грн., при цьому в 90% звітів сума податку не досягає й 10 грн.), – зазначає Генеральний директор Асоціації «Український Кредитно-Банківський Союз» Галина Оліфер. – Це є порушенням норм Податкового кодексу України щодо економічності оподаткування”.
УКБС зауважує, що процедура сплати податків повинна бути простою та зручною для платників, та пропонує внести необхідні поправки до Податкового кодексу. Відповідний проект законодавчих змін УКБС виніс на опрацювання громадської ради при податковому відомстві.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас