Катар інвестує мільярд євро у депресивну Грецію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Катар інвестує мільярд євро у депресивну Грецію

946
Катар вкладе в малий і середній бізнес Греції мільярд євро. Про це прем’єр-міністр Греції Антоніс Самарас домовився зі своїм колегою з Катару, шейхом Хамадом бен Джасімом аль-Тані.
Очікується, що буде створено спільний міждержавний інвестиційний фонд, в який кожна зі сторін вкладе по одному мільярду євро. З цього фонду і буде фінансуватися малий і середній грецький бізнес. Схожу схему Катар вже випробував з Італією. Більше того, сторони дійшли згоди про паралельні інвестиції в національні компанії.
Варто відзначити, що візит грецького прем’єра планувався давно, однак саме зараз виявився особливо актуальним після того, як нещодавня відмова катарських інвесторів від участі в реконструкції колишнього афінського аеропорту в районі Еллінікі дала привід говорити про призупинення інвестиційного співробітництва між Катаром і Грецією.
Раніше повідомлялося, що Греція вже більше п’яти років перебуває в стані рецесії, і в 2013 році скорочення валового внутрішнього продукту (ВВП), очевидно, продовжиться.
За матеріалами:
Euromag.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас