США врятовані: Сенат проголосував за підвищення ліміту боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США врятовані: Сенат проголосував за підвищення ліміту боргу

1549
Сенат США в четвер проголосував за тимчасове підвищення ліміту державного боргу США.
Сенатори схвалили 64 голосами “за” при 34 “проти” законопроект, що дозволяє адміністрації фінансувати витрати бюджету і продовжувати запозичення в період до 19 травня.
Наступна сутичка з бюджетних питань між республіканцями і демократами повинна відбутися в кінці лютого: 1 березня набирають чинності перенесені з 1 січня автоматичні скорочення бюджетних витрат, які багато законодавців хотіли б скоригувати. Республіканці хочуть знизити витрати, щоб збалансувати бюджет протягом 10 років. Демократи вважають, що досягнення цієї мети нереально, якщо одночасно не підвищити податкові надходження.
Верхня межа держборгу США була введена в 1939 році і регулярно ставала каменем спотикання в дискусіях республіканців і демократів.
Останній раз він підвищувався до $16,394 трлн. Федеральний уряд США досяг цього рівня 31 грудня 2012 року, однак за рахунок екстрених заходів міністерство фінансів вивільнило близько $200 млрд для забезпечення поточних потреб. Наявні в розпорядженні Мінфіну кошти, які дозволяють стримувати зростання держборгу, будуть вичерпані в період між серединою лютого і початком березня, заявив міністр фінансів США Тімоті Гайтнер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас