Кожен п'ятий молодий українець не працює — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен п'ятий молодий українець не працює

3890
Проблема молодіжного безробіття актуальна як для України, так і для Європи в цілому. В ЄС без діла сидить 22% молоді.
В Україні п’ята частина молодих людей у віці від 15 до 24 років взагалі нічим не зайнята – тобто вони не тільки не працюють, але і не навчаються.
Причинами такої сумної ситуації експерти називають відсутність у молодих людей необхідних знань і навичок для працевлаштування. Наприклад, сучасний ринок праці вимагає вміння працювати з комп’ютерними програмами. Однак, незважаючи на поширену думку про те, що сучасні діти та підлітки більшу частину часу проводять за комп’ютером, їхніх знань виявляється недостатньо для того, щоб знайти робоче місце.
- Щодня до нас звертаються 17-20 осіб у віці від 14 до 35 років. Як правило, це ті, хто вже зневірився працевлаштуватися самостійно – 60% відвідувачів зізнаються, що готові на будь-яку роботу, – розповідає заступник директора Київського молодіжного центру праці Ганна Куценко. – І це притому, що вакансії є, але молодим людям заважає зайняти їх ціла низка причин.
За словами експерта, для молоді характерні завищені вимоги до зарплати, особливо в тих випадках, коли вони вважають, що майбутній роботодавець хоче від них занадто багато. Також проти молодих кандидатів грають їхні власні резюме, в яких вони вказують відсутність досвіду роботи. Тим часом і підробіток в шкільні чи студентські роки, і волонтерство – все це той досвід, про який майбутній роботодавець хоче знати. І згадавши про це в резюме, ви розповісте про своє бажання займатися справою, про свої навички та лідерські якості.
До речі, говорить Ганна Куценко, сучасний український ринок праці переповнений не лише юристами та економістами – останнім часом до них все частіше приєднуються дизайнери. Що стосується найбільш затребуваних спеціальностей, то це, в першу чергу, робітники та айтішники.
За матеріалами: Укррудпром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас